SASLUŠANA MEDICINSKA SESTRA IZ ZVEČANSKE KOJA JE ZGROZILA JAVNOST U SRBIJI: Evo kako se branila

sestra

Foto: Facebook/PrintScreen/ Pokret Levijatan – STOP Animal ABUSE

Povodom incidenta koji se dogodio u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, doneto je rešenje o privremenoj suspenziji medicinske sestre Đ.A. do utvrđivanja činjeničnog stanja, a nakon anonimne prijave da se neadekvatno ponašala prema detetu, saopštilo je večeras Ministarstvo za rad.

Kako se navodi u saopštenju, u Radnoj jedinici Stacionar za odojčad i decu, inspektori su danas izvršili vanredni inspekcijski nadzor i doneto je rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka.

– Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je direktor Centra u skladu sa svojim ovlašćenjima formirao Komisiju za sprovođenje disciplinskog postupka protiv zaposlene, utvrđeno je da je postupljeno u skladu sa propisanim procedurama vezano za postupanje ustanove u incidentnim situacijama – navodi ministarstvo.

Prema saznanjima, drugi nadležni organi ispitaće sve okolnosti vezane za postupanje zaposlene prema deci.

Prijava je podneta i protiv N.N. lica koje je neovlašćeno snimalo u sobi.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tražilo je od nadležnih da se slučaj temeljno ispita, i da pored odgovornosti medicinske sestre, u skladu sa zakonom, odgovornost utvrdi i kod osoba koje su neovlašćeno snimale u sobi u kojoj borave maloletni korisnici Centra.

– Ovo je događaj bez presedana, tražim od komisije i nadležnih organa da utvrde odgovornost medicinske sestre zbog njenog bahatog ponašanja prema detetu ali isto tako da obrate pažnju na neovlašćeno snimanje u sobi koje je ugrozilo privatnost svih mališana koji borave tamo. Mi ne znamo ko je, koliko dugo i u koje sve svrhe snimao i apelujemo na nadležne da ispitaju slučaj i one koji su prekršili zakon najstrožije kazne – rekao je ministar Zoran Đorđević.

Javnost će biti obaveštena po dobijanju novih informacija.

KAMIKAZA NA PUTU: Prizor sa auto-puta KOD DUŠANOVCA ĆE VAS SKAMENITI (VIDEO)

Beogradska policija je, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, saslušala ranije danas Đ. A. (23), zaposlenu u Zvečanskoj, zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje, saopštio je MUP. Kako se saznaje, ona se u policiji branila ćutanjem.

Nakon saslušanja u policiji protiv nje je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila navedeno krivično delo.

BIO JE NJENA VELIKA LJUBAV: Tek kada je umro, saznala je BOLESNU I KRVAVU TAJNU koju je skrivao (VIDEO)

Sumnja se da je Đ. A, koja radi u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine “Zvečanska”, krivično delo izvršila nesavesnim radom i ophođenjem suprotno pravilima te ustanove prema dvogodišnjem dečaku o kome je bila dužna da se stara.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)