” Samo želimo pravdu za Bakarija”: Prvi intervju roditelja ubijenog Amerikanca na Zakintosu

tuča

Foto: privatna arhiva

Hendersonovi su rekli da je Bakari voleo da putuje, kao i da se van domovine osećao mnogo sigurnije zbog “klime koja u SAD vlada prema mladim Afroamerikancima”

Roditelji Bakarija Hendersona, mladića ubijenog na Zakintosu, saopštili su da su angažovali advokata, da će prisustvovati suđenju i da su, preko kraudfanding platforme GoFundMe, prikupili više od 100.000 dolara za pokrivanje troškova.

[adsenseyu5]

U prvom intervjuu od smrti sina, roditelji ubijenog Amerikanca Džil i Fil Henderson nisu imenovali srpske državljane kao počinioce zločina, ali je novinarka američke televizijske mreže Si-Bi-Es Gejl King, koja je vodila intervju, navela da je njihov najmlađi sin ubijen posle svađe “u jednom srpskom baru”, kao i da je jedna devojka u izjavi policiji rekla da je svađa otpočela kada je ona zatražila selfi sa Hendersonom, nakon čega je jedan Srbin zapitao: “Zašto razgovaraš sa crncem”? i udario Hendersona u lice.

Roditelji Hendersona, međutim, navode da ne znaju kako je došlo do tuče.

– Možda se desilo zbog toga što je on Amerikanac, a sve je rezultiralo tragedijom jednog crnog Amerikanca – rekla je za Si-Bi-Es njegova majka Džil na pitanje da li je u pitanju rasizam ili “samo nešto što je izmaklo kontroli”.

VOZAČI NI PIVO NEĆETE MOĆI DA POPIJETE: Menjaju zakon, smanjuje se GRANICA za pijanstvo! (INFO)

Naslutila je, kako kaže, da nešto nije u redu kada je videla propušten noćni poziv iz američke ambasade.

– Nadala sam se da su pronašli njegov novčanik ili nešto slično. Bio je to poziv u gluvo doba noći, takve stvari ne želite, samo se nadate da nije ništa strašno, čak smo se pomolili pre nego što smo ih nazvali – rekla je DŽil Henderson.

Od 1. januara VEĆE PLATE: Evo za koliko će „SKOČITI“ minimalac! (INFO)

Hendersonovi su rekli da je Bakari voleo da putuje, kao i da se van domovine osećao mnogo sigurnije zbog “klime koja u SAD vlada prema mladim Afroamerikancima”.

– Samo želimo pravdu za Bakarija – izjavila je njegova majka.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]

1 Comment on "” Samo želimo pravdu za Bakarija”: Prvi intervju roditelja ubijenog Amerikanca na Zakintosu"

  1. Amerikanci nebi bili kauboji kad nebi lagali

Comments are closed.