ŠAMAR ZA TAČIJA! Ujedinjene nacije ga NE PRIZNAJU, on je za njih LAŽNI PREDSEDNIK

Kosovo

Foto: Tanjug/AP

Ujedinjene nacije objasnile su tzv. Republici Kosovo koga priznaju kao nezavisnu državu i ko je za njih predsednik KiM, a to nikako nije Hašim Tači.

Naime na zvaničnoj internet stranici UN može se videti da je aktuelni predsednik tzv Republike Kosovo Hašim Tači nazvan samo predstavnik kosovskih vlasti, a ne predsednik Republike Kosovo, kako bi to u Prištini želeli.

Jedini kome su Ujedinjene nacije priznale status predsednika Kosova jeste preminuli Ibrahim Rugova.

Na internet stranici UN i dalje postoje slike Rugove ispod kog jasno piše: “Predsednik Kosova”.

Ujedinjene nacije su tako jasno stavile do znanja da zvanično priznaju institucije Kosova koje su postojale pre proglašenja nezavisnosti tzv. Republike Kosovo 2008. godine.

UN

Foto: Printscreen/un.org

Podsetimo Ibrahim Rugova je na opštim izborima, 17. novembra 2001. osvojio najviše poslaničkih mesta i njegovoj stranci je pripalo mesto predsednika parlamenta tzv. Kosova i predsednika tzv. Kosova.

Za predsednika tzv. Kosova Rugova je izabran 4. marta 2002. u četvrtom krugu, pošto su tri vodeće albanske partije, posle tri neuspela pokušaja, postigle sporazum o izboru predsednika i premijera.

Ponovo je za predsednika tzv. Kosova, s mandatom od tri godine, izabran 3. decembra 2004, posle parlamentarnih izbora na Kosovu u oktobru te godine, na kojima je njegova DSK osvojila najviše poslaničkih mandata.

23. februara 2005. se povukao sa mesta lidera stranke uz obrazloženje da ima brojne obaveze kao predsednik Kosova.

ELIOT ENGEL: Prepoznajte da je Kosovo nezavisno i ne krivite takse za trenutnu situaciju

Rugova je leta 2005. godine saznao da boluje od raka pluća. Preminuo je 21. januara 2006. u Prištini. Iza sebe je ostavio suprugu Fanu, sinove Mendinija i Uku i kćerku Teutu.

Rugova je tako jedini kog u Njujorku priznaju za predsednika tzv. Kosova, a za UN to nisu bili ni Bedžet Pacoli, Atifete Jahjaga, Hašim Tači…

             

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)