ŠAMAR SRPSKOM NARODU! Američki ambasador SRAMOTNOM izjavom o Kosovu RAZBESNEO javnost, pa podržao stvaranje VELIKE ALBANIJE?!

ambasador

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kosovo je jedna država i primenjivati diskriminatornu politiku da u jednom delu zemlje imate jednu stopu poreza, a u drugom delu drugu, svakako nije u redu, rekao je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

On je to izjavio odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše predlog albanskog premijera Edija Rame da na severu Kosova i Metohije ostane carina od 100 odsto za robu iz centralne Srbije, a da se na jugu Kosova, prema Albaniji carina ukine.

– Nisam još čuo izjavu koju citirate i ne mogu dalje da komentarišem – rekao je Skot novinarima u Skupštini gde je otvorio izložbu “Misija Halijard” i dodao:

– Verujemo da Kosovo treba da bude multietnička, demokratska država tako da se sve ono što se odnosi na državljane Kosova jedne nacionalnosti, mora da se odnosi i na državljane druge nacionalnosti – rekao je Skot.

STIPE MESIĆ PODSEĆA: Rekao sam Nemcima još 1991. da će se i SRBIJA KUPATI U KRVI (INFO)

Istakao je da ono što važi za albanske državljane Kosova, mora da važi i za srpsko, bošnjačko, goransko stanovništvo, kako bi svi ljudi koji tamo žive imali jednaka prava.

Komentarišući izjavu samozvanog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će se Albanija i jednostrano samoproglašeno Kosovo ekonomski ujediniti, Skot je kazao da SAD smatraju da su sve aktivnosti koje vode ka ekonomskoj integraciji u regionu pozitivne, te da je to i ono što CEFTA želi.

ALBANIJA I KOSOVO UKIDAJU CARINSKE STOPE: Takse na severu100 odsto, NA JUGU NULA

– Sve zemlje se suočavaju sa sličnim problemima, a ne vide budućnost u integraciji, zajedništvu u ovom delu Evrope, već negde drugo. Mi podržavamo sve napore da se ekonomska saradnja unapredi i da se forrmira saradnja koja će približiti zemlje regiona EU –  naveo je američki ambasador.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)