ŠAMAR ALBANCIMA NA KOSOVU! Tramp USKAČE U IGRU, zbog OVOG će ga Srbi obožavati

Kosovo

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Vašington je poslednjih meseci ozbiljno promenio politiku prema Kosovu i zaoštrio odnose sa Albancima, a najbolji dokaz tome je i poziv u Hag za Ramuša Haradinaja!

Kako saznaje Espreso, SAD je rešio da preuzme vodeću ulogu u dijalogu Beograda i Prištine i neće tolerisati neposlušnost Albanaca.

– Očekuje se da će ostavka premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja odblokirati pregovore Beograda i Prištine, kao i da će takse biti privremeno suspendovane, s obzirom na to da su pregovori već duže vreme blokirani zbog uvođenja taksi na kojima je insistirao Haradinaj – kaže nam naš izvor.

Prema našim saznanjima Haradinaju je iz svih centara moći sugerisano da takse suspenduje, a problem je bio i to što je on bio izričiti protivnik bilo kakve korekcije granica i kompromisa između Beograda i Prištine.

SRBIN IZ ČISTA MIRA GURNUO ŽENU (34) POD VOZ! Razlog za ovaj zločin će vas PRESTRAVITI!

– Haradinaj se oteo kontroli, čak i kada je o Amerikancima reč. Apsolutno nije hteo da sluša ničije sugestije – kaže nam naš izvor.

Kosovo

Foto: EPA

– Evropa očigledno nije uspela da izdejstvuje da se sprovede Briselski sporazum – izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ističući da Priština uopšte ne misli da ga sprovede.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da je taj sporazum on potpisao i da Beograd i dalje ostaje pri slovu Briselskog sporazuma.

“Videćemo kako će se dalje odvijati situacija. Priština ne misli uopšte da ga sprovede, kuda to vodi i kako će se odraziti na dalji tok dijaloga videćemo, jer trenutno je dijalog u komi, a da li će ga reanimatori oživeti, to se još ne zna”, kazao je Dačić.

Ističe da mu je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao da Amerika nema za šta da pritiska Srbiju, jer znaju da krivac nije u Beogradu, nego u Prištini.

ministar

Foto: Tanjug

“Toliko o Trampovoj administraciji, a kada ste pitali Nensi Peloti, demokratu, pre pet godina, šta je za Kosovo – ona je rekla da je Kosovo za njih završena tema. Time se danas bave staferi (službenici) trećeg i četvrtog reda, znači navijam za Trampa”, kazao je Dačić.

         

(Dnevne.rs/Izvor: espreso.rs)