Šah-mat srpske premijerke! Predsednik Albanije nastavio sa provokacijama, Ana Brnabić ga POSTAVILA NA MESTO!

premijerka

Foto: Beta/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je danas na izlaganje albanskog predsednika Iljira Mete i poručila mu da Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSJIE) ne prepoznaje takozvanu Republiku Kosovo i da nema mesta provokacijama. Samit procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSJIE) se danas održava na Jahorini.

Meta, koji se obratio na plenarnoj sednici pre srpske premijerke, pozvao je BiH da prepozna “realnost da je Kosovo nezavisna i suverena zemlja”.

On je rekao da su predstavnici tzv. Kosova, koji preuzimaju predsedavanje ovim Procesom, zato “bili primorani da ne učestvuju na ovom samitu”.

– Kako da se pretvaramo da imamo uspešnu regionalnu saradnju ako neki učesnici u PSJIE sve rade kako bi isključili neke države od mogućnosti da imaju koristi od regionalnih inicijativa – kritikovao je Meta.

Na to je Brnabić uzvratila da okvir PSJIE ne prepoznaje takozvanu Republiku Kosovo, kao ni domaćini, Bosna i Hercegovina, te da je diplomatski pristojno i u redu da se to poštuje.

I ne samo to, već na Samitu, pored domaćina formata sastanka, učestvuju zemlje koje ne priznaju Kosovo – Rumunija, Grčka, Moldavija, istakla je Brnabić.

POSLEDNJI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA: Nakon fatalnog udarca, Nemanja M. je pozvao HITNU POMOĆ i rekao GNUSNU LAŽ! (FOTO)

– Predlažem da se držimo okvira koji je postavljen u okrivru Procesa sardnje i zarad regionalne stabilnosti i saradnje, kao i poštovanja jednih prema drugima i da ne koristimo provokacije kakve je koristio Meta – apelovala je Brnabić.

Kako je rekla, i njoj je žao što predstavnici Prišitne danas nisu na skupu, ali da to pokazuje kako Priština u ovom trenutku gleda na regionalnu saradnju.

– Ovo je samo poslednji korak u nizu koje Priština povlači najmanje od novembra prošle godine, a kojim svima daju do znanja koliko joj je stalo do regionalnog povezivanja i saradnje – zaključila je Brnabić.

             

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)