SAGLASNOST U PET TAČAKA: Vučić i Zaev spuštaju tenzije (INFO)

premijer

Foto:Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zajev danas su u, kako je saopšteno, dugom i otvorenom razgovoru razmotrili sve novonastale okolnosti u odnosima dveju država i postigli saglasnost u pet tačaka.

Prenosimo zajendično saopštenje Vučića i Zaeva po dogovorenim tačkama:

[adsenseyu5]

  1. Republika Srbija i Republika Makedonija će isključivo dijalogom rešavati svaku eventualnu nesuglasicu u međusobnim odnosima.
  2. Bez obzira na sve političke razlike u određenim važnim političkim i regionalnim pitanjima, Srbija i Makedonija će se zajednički boriti ne samo za očuvanje, već i unapređenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i građana Srbije i Makedonije.
  3. Republika Srbija i Republika Makedonija uložiće još veće napore za dalje unapređenje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene dve zemlje.
  4. Republika Srbija i Republika Makedonija, u skladu sa međunarodnim javno-pravnim propisima, u dobroj veri i na prijateljskoj osnovi štitiće prava i interese diplomatsko-konzularnih predstavništava na svojoj teritoriji.
  5. Republika Srbija i Republika Makedonija intenziviraće međusobnu komunikaciju na najvišem nivou, podržavati jedna drugu na evropskom putu i jačanjem dobrosusedskih odnosa doprinositi stabilnosti regiona

DRAGANA I ŽELJKO SKOČILI POD VOZ DRŽEĆI SE ZA RUKE: Ona je na mestu ostala mrtva, njemu se bore za život

(Dnevne.rs/Izvor:Blic.rs)

[adsenseyu4]