ŠAĆIRI I DŽAKA ZAVRŠILI MUNDIJAL? Po pravilima FIFA, drakonska kazna čeka reprezentativce Švajcarske

fudbal

Foto: printscreen/TViter

FIFA je pokrenula postupak protiv dvojice albanskih fudbalera u reprezentaciji Švajcarske, zbog provokativnih političkih poruka na utakmici sa Srbijom.

Prema propisima FIFA, svaka politička provokacija na utakmicama svetske fudbalske federacije povlači za sobom kaznu od dve utakmice neigranja, piše engleski “San”.

To bi značilo da bi Džaka i Šaćiri propustili poslednji meč u grupi protiv Kostarike, ali i utakmicu osmine finala, ukoliko bi Švajcarska do nje došla.

FIFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV DŽAKE I ŠAĆIRIJA: Svetska kuća fudbala reagovala na sramne gestikulacije „sajdžija“ (INFO)

– Besni Srbi žele da švajcarski par, koji je proslavio golove pokazujući rukama dvoglavog orla, što predstavlja simbol nezavisnosti Albanije, budu kažnjeni sa dva meča suspenzije po pravilima FIFA za “provokativne gestikulacije” – navodi “San”.


List navodi da Džaka i Šaćiri dolaze iz porodica kosovskih Albanaca, ali su ceo život proveli u Švajcarskoj, pošto su njihovi roditelji izbegli sa prostora Kosova i Metohije. Takođe, navodi se da je Šaćiri razljutio Srbe noseći kopačke sa zastavom tzv. Kosova, a Džaka provocirao vičući “Kosovo” tokom proslave gola.

VUČIĆ: „Verujem u pobedu na sledećoj utakmici

Ukoliko se Disciplinska komisija FIFA bude držala svojih propisa, lako bi moglo da se dogodi da su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri završili nastup na Svetskom prvenstvu.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)