SA ĐOKOVIĆEM U DOHI: Novak o Kataru, Dejvis kupu i novoj sezoni

Nole

Foto: Tanjug

Novak Đoković deluje sveže, deluje spremno i, što je najlepše, u Kataru nam deluje potpuno posvećeno novim teniskim izazovima koji ga čekaju u 2017

Čekali smo ga dugo. Ali nam to nije smetalo. Posle više od sat vremena nego što nam je prvo bilo rečeno da će doći u pres centar u Dohi, začuli smo oficijelnog spikera:

– Konferencija Novaka Đokovića počinje odmah.

[adsenseyu4]

Posle nekoliko minuta se pojavio. Poznavši izveštače iz Srbije, prvo što je izustio bilo je na srpskom jeziku:

– Srećna vam Nova godina! Sve najlepše!

Onda je to isto ponovio i na engleskom. A potom je seo i više od 15 minuta odgovarao na pitanja sedme sile.

Prvo pitanje bilo je vezano za rekapitulaciju 2016.

– Mislim da je 2016. Bila sjajna. Prvih šest meseci za mene su bili neverovatni, dok je u drugih šest proteklo po sistemu gore-dole. Ono zbog čega sam ja srećan jeste iskustvo koje sam stekao u protekloj godini. Titula na Rolan Garosu je sigurno obeležila 2016, ali želeo bih ponovo Endiju Mareju da čestitam na prvom mestu. Zaslužio je to – rekao je Novak.

Ipak, neke kolege su insistirale da Đoković malo detaljnije analizira drugu polovinu prošle godine.

– Kada čujem da neko kaže da to nije bio dobar period za mene, ne mogu da se složim sa tim. Svako iskustvo koje sam tada stekao je blagoslov za mene. Znate, sport je takav da ponekad morate i da izgubite. Ne možete uvek da očekujete da ćete pobeđivati. Ti meseci su bili sjajno iskustvo za mene, naučio sam mnogo iz izazova kroz koje sam prošao. Hoću da budem još bolji, ne verujem u granice u životu. Mislim da me ljubav i strast koje osećam prema ovom sportu, koji je moj izbor, teraju da budem još bolji svakoga dana – istakao je Đoković.

Teniska sezona je predugačka, igra se skoro 11 meseci, a odmor čini se prekratak.

– Imali smo pet-šest nedelja pauze u kojoj je trebalo iskombinovati i odmor i pripreme za 2017. Zato nisam mnogo putovao, želeo sam da budem na jednom mestu sa porodicom, u svojoj bazi, da se ne pakujem i idem na put. Znate, teniski način života je takav da stalno negde idemo, pa ponekad i izgubimo koordinate gde smo. Bilo mi je bitno da budem sa porodicom, da se mentalno i fizički oporavim za nove izazove – podsetio je Đoković da u novembru i decembru nije bio na nekim egzotičnim destinacijama, već je u Evropi uživao sa suprugom Jelenom i sinom Stefanom.

Drugi teniser sveta je prošle sedmice objavio raspored za 2017. u kojem nema Dejvis kupa u Nišu i Dubaija. To su promene u odnosu na 2016.

[adsenseyu1]

– Nisu to neke velike promene. Ostavio sam mogućnost da igram i Dejvis kup i Dubai. Zavisi samo kako ću se psihološki i fizički osećati. Ta nedelja pred Indijan Vels je prazna i videću šta kako ću proći na turnirima ovde u Dohi i na Australijskom openu, pa ću odlučiti da li putujem u Dubai ili ne – istakao je Novak.

On je za kraj istakao da se oseća sjajno u Dohi i da je već postala tradicija da Novu godinu započinje u Kataru.

-Već treću godinu zaredom dolazim ovde. Osećam se kao kod kuće, uvek možete da povedete porodicu ovde, što je sjajno. Mečevi počinju kasnije u toku dana, stadion je fantastičan, uvek je neko od top igrača ovde, tako da je meni Doha idealna priprema za Australijski open – zaključio je Novak svoje prvo zvanično obraćanje javnosti u 2017.

Dušan Vemić drugi trener

Novo-staro ime u timu Novaka Đokovića je Dušan Vemić. Vemić je ranije bio član Novakovog stručnog štaba, a sada je sa odlaskom Borisa Bekera, Đoković odlučio da bi najbolje bilo da to mesto zauzme baš Dule.

U Dohu nije doputovao Marjan Vajda, prvi trener, već će se on ekipi priključiti u Australiji.

[adsenseyu5]

 

(Dnevne.rs /Izvor:Jelena Medić,Blic.rs)

[adsenseyu2]