RVAO SE S MEDVEDIMA, NIJE IZGUBIO NI JEDNU RUNDU: Upoznajte ZVER iz Rusije koje se plaši čak i Mekgregor (VIDEO)

mec

Foto: AP /Tanjug

– Mi iz ove oblasti smo predodređeni da budemo borci. To nam je u krvi jer smo se vekovima borili na ovim prostorima. Deca od malih nogu počinju da se biju sa nekima njihovih godina, a ako odbiju to je sramota – naveo je jedan borac iz Dagestana, ruske oblasti na obali Kaspijskog jezera.

Da je predodređen za takva dela, bilo je jasno i za Habiba Nurmagomedova, koji je izdominirao na UFC 205 i zadržao epitet nepobedivog MMA borca. I on je rođen u Dagestanu, u Mahačkali 1988. godine, a od ranog detinjstva je pokazivao želju za borbama.

[adsenseyu4]

UFC 205 je završen na spektakularan način uz rušenje mnogobrojnih rekorda – po zarađenom novcu, broju gledalaca u hali, ali i putem ”plati i gledaj” linkova, a posebno će se pamtiti po Konoru Mekgregoru, koji je na spektakularan način osvojio titulu i postao prvi u istoriji sa dva šampionska pojasa u različitim kategorijama.

Ipak, bilo je i onih koji nisu bili preterano oduševljeni Mekgregorom i njegovim osvajanjem titule. Jedan od njih je i Nurmagomedov, borac iz Rusije, koji se na UFC 205 takođe pokazao u najjačem svetlu.

Bez većih problema je razbio Majkla Džonsona, posle brutalne kimura poluge u trećoj rundi, posle čega je sudija bio primoran da zaustavi borbu. Ovo je ”orlu iz Dagestana”  bila 24 pobeda iz isto toliko borbi u karijeri.

Nepobedivi Nurmagomedov je još tokom borbe u Medison Skver Gardenu predsedniku UFC-a dobacio da želi borbu sa Mekgregorom za titulu. Ubrzo je razbio Amerikanca, pa isprozivao Irca.

[adsenseyu1]

Sam Mekgregor uglavnom se ne bahati kao obično kada je u pitanju Nurmagomedov. Iako je posle obede nad Alvarezom rekao da se nikome ne izvinjava, na njegovu prozivku nije odgovorio kao što je to inače bio slučaj u prethodnim slučajevima kada su ga mnogi prozivali.

Nurmagomedov u dosadašnjoj karijeri ima osam borbi u UFC-u i sve je rešio u svoju korist, a nije izgubio čak ni jednu rundu.

Foto: AP/Tanjug

Da je reč o momku od čelika i pravoj zveri, bilo je jasno još dok je bio dete.

Dok su se svi borili sa svojim vršnjacima, on je za protivnike imao medveda! Da dobro ste čuli! Mladunče medveda rvalo se s njim dok je on imao desetak godina i tako je trenirao i sticao veštine, koje sada uspešno primenjuje u oktagonu.Njegov otac je objasnio zašto je njegov sin dok je imao deset godina odmeravao snage sa medvedom.

[adsenseyu1]

Prvo, deca uvek žele da njihovi očevi vide za šta su njihovi sinovi sposobni. Nije bilo ničeg interesantnijeg od toga dok je on bio mlad. Na kraju krajeva, to je bio test njegovog karaktera – rekao je Abdulmanap Nurmagomedov.

Pogledaje i kako se Nurmagomedov kao klinac rvao sa medvedom i usavršavao tehniku od malih nogu.

To je kasnije radio i kada je odrastao, sa starijim medvedima:

Nurmagomedov je sada prvi izazivač u lakoj kategoriji za UFC pojas, a da li ćemo gledati borbu između njega i Konora Mekgregora, koja bi bez sumnje bio jedan od najvećih spektakla u istoriji, ostaje da se vidi.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]