RUSKI MEDIJI O SRBIJI: Crvena zastavica za Rusiju, ako je ova vest o Srbiji i NATO tačna

desant

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Srpski i američki padobranci će skakati jedni pored drugih tokom zajedničke vežbe koja ima za cilj jačanje vojnih veza sa Srbijom, izjavio je američki general Tod Volters, zadužen za Združenu vazduhoplovnu komandu pri NATO-u.

Prema oceni Rojtersa, ovaj potez bi mogao da izazove protest Moskve. Britanska agencija navodi da se vežba izvodi na poziv Vlade Srbije, a padobranci iz obeju država će u okviru takozvane pokazne vežbe skakati iz transportnih aviona 2 C-130J, koje je proizvela korporacija „Lokid Martin“.

Učestvovaće oko 100 pripadnika osoblja američkog vazduhoplovstva, rekao je za Rojters general Volters, koji nadzire i američke vazduhoplovne snage u Evropi i Africi.

[adsenseyu5]

„Oni će zapravo dobiti padobranska krila kao rezultat ove aktivnosti. Ovo su aktivnosti izgradnje poverenja — veza koje će trajati doživotno. I oni će svakako poboljšati tehničku obučenost Srba“, rekao je američki general.

Zasad se ne zna koliko srpskih pripadnika će učestvovati u vežbi.

RIGOROZNE KONTROLE: Novi zakon tera vozače da rade test na čak 6 droga, ko odbije, plaća do 120.000 dinara

Tenzije na Balkanu izazov za NATO

Volters je rekao da su tenzije na Balkanu i dalje izazov za NATO i američku vojsku, ali da je ključno angažovanje.

„To će i dalje biti izazov, ali imamo odgovarajući komandni fokus. Imamo odgovarajuće resurse. Imamo odgovarajući dijalog, a vreme će pokazati šta će se se desiti“, kazao je on.

[adsenseyu1]

Rojters smatra da je bilo koja aktivnost vezana za NATO u Srbiji „crvena zastavica“ za Rusiju, koja brine o ekspanziji NATO-a na bivšem komunističkom istoku.

Moskva je, takođe, pokušala da ojača vojne veze sa Beogradom donacijom šest borbenih aviona MiG-29, navodi Rojters i ističe da Srbija delikatno balansira između Rusije i Zapada, odbacujući pozive američkih zvaničnika da izabere stranu.

„Ne mogu da se pomerim, ne osećam noge!“: Džip se popeo na trotoar, pa pokosio ženu i bukvalno je izuo iz cipela (INFO)

„Najveća država nastala nakon kolapsa Jugoslavije ′90-ih godina, pravoslavna i slovenska Srbija prirodno ima afinitet prema Moskvi, ali želi da se pridruži Evropskoj uniji“, navodi Rojters, ističući da, iako je EU najveći trgovinski partner Srbije i investitor, Rusija kontroliše snabdevanje Srbije naftom i gasom.

POZNATI GRAĐEVINSKI INVESTITOR PREMINUO U BOLNICI ZBOG NANOŠENJA TEŠKIH TELESNIH POVREDA: Uhapšen Nebojša Tubić Žabac (INFO)

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor: Sputniknews)

[adsenseyu2]

1 Comment on "RUSKI MEDIJI O SRBIJI: Crvena zastavica za Rusiju, ako je ova vest o Srbiji i NATO tačna"

  1. Ovde
    Izgleda ko ce koga pre prevariti ili izdati

Comments are closed.