RUSKI ANALITIČAR: Ovo je preduslov za rusku vojnu bazu u Srbiji

Moskva

Foto: Wikipedia/kremlin.ru

„Ukoliko Srbija hoće da joj Rusija vojno pomogne, pre svega treba da postoji bilatarni sporazum o vojnoj pomoći; i Rusija je spremna za takvu vrstu dogovora”, izjavio je u Beogradu Leonid Savin, glavni i odgovorni urednik geopolitičkog sajta Geopolitica.ru, i zajedno sa Aleksandrom Duginom, osnivač Evroazijskog pokreta iz Rusije.

Savin je ovo rekao tokom gostovanja u Srpskom kulturnom klubu (Skerlića 12 u Beogradu) gde je predstavljan Evroazijski pokret koji je nedavno registrovan i u Srbiji.
– Mora da postoji prvo inicijativa sa srpske strane za takvu vrstu pomoći. U slučaju Sirije nismo imali vojni sporazum, ali se državno rukovodstvo sirijske države obratila Rusiji za vojnu pomoć i mi smo im izašli u susret. Posledice tog našeg dogovora su svima poznate. A tako nešto može da se ponovi i u slučaju Srbije, u smislu prisustva Rusije ovde, preko vojne baze i isporučene vojne pomoći.
-Glavno je da postoji pravni osnov za to i prethodna želja Srbije da joj Rusija vojno pomogne – zaključio je Savin odgovorivši na postavljeno pitanje o potencijalnoj vojnoj pomoći Rusije Srbiji, ukoliko bi bio ugrožen suverenitet i bezbednost srpske države i naroda Srbije, odnosno srpskog naroda na Balkanu.
(Dnevne.rs/Pravda.rs/Izvor: Srbin.info)

1 Comment on "RUSKI ANALITIČAR: Ovo je preduslov za rusku vojnu bazu u Srbiji"

  1. Pa sta se onda ceka

Comments are closed.