RUSIJA SPREČILA NAPAD ALBANACA NA KOSOVU I KRVAVI VASKRS: Ruske službe otkrile šta je spremao Ramuš Haradinaj!

foto: EPA/Alexey Nikolsky

Ruske službe otkrile su da se vlasti u Prištini tokom vaskršnjih praznika spremaju da zauzmu sever Kosova.

Putin je zato u petak, nakon sastanka sa Vučićem, poslao poruku Albancima:

– Rusija neće dozvoliti napade na Srbiju ni u kom smislu osim u političkom.

Nakon toga je odustato od planirane akcije, pišu beogradski mediji.

Ruski predsednik je pažljivo birao trenutak za ovakvu poruku.

– Ruske službe presrele su pre izvesnog vremena nekoliko razgovora prištinskih čelnika sa ljudima u inostranstvu iz kojih su dobili informacije šta se prema. Potom su došli do detaljnih operativnih saznanja da Albanci planiraju tokom praznika akciju u kojoj bi rasporedili svoje snage na severu Kosova, pod paravanom navodnog čišćenja tog dela KiM od kriminalnih klanova – navodi srpski obaveštajac sa kontaktima u ruskim službama.

AMERIČKI SPECIJALCI VODE TAJNI RAT PROTIV SRBIJE! Lazanski bez dlake na jeziku

Cilj je bio da se sastanak u Berlinu “dovede pred svršen čin”.

– Naravno, suludo bi bilo pomisliti da su Albanci samostalno isplanirali ovu akciju. Upravo suprotno, iza njih i dalje stoje mentori sa Zapada, pre svega Britanci i deo američke administracije koji nije lojalan Trampu. Ipak, kada su shvatili da je akcija provaljena, da je čak i Rusija spremna da reaguje, dok su srpske snage u najvišoj pripravnosti, od svega su odustali – kaže sagovornik.

Postojanje ovakvog plana nagovestio je i Nebojša Čović, koji je ranije vodio Koordinaciono telo za KiM i izvanredno je upućen u dešavanja u južnoj srpskoj krajini.

“Priština sprema veliku proslavu povodom 20-godišnjice, kako oni kažu, oslobođenja, dolaze im Madlen Olbrajt i Hilari Klinton. Biće im potreban neki zvučan korak koji ima težinu, što je imajući u vidu koordinisane napore Britanije i Nemačke da predstave severne opštine kao kriminalne sredine i izjave čelnika Kfora, najverovatnije zaokruženje “suvereniteta” na celoj oblasti KiM-” naveo je Čović.

ČUDO U SRPSKOM MANASTIRU! Muslimanka se pomolila u Mileševi pa zatrudnela!

Ljuban Karan, pukovnik KOS u penziji navodi da više nema dileme da li je u pitanju samo vojno zastrašivanje Srbije ili se Albanci zaista spremaju za upad na sever Kosova.

“Oni hoće Srbiju da dovedu pred svršen čin jer računaju da mi ne bismo smeli da upotrebimo vojsku, pošto bi ispalo da napadamo zonu koja je pod zaštitom Kfora. ” objašnjava on i dodaje:

MORBIDNA PROSLAVA UKSRSA: Porodica raspalila roštilj nasred groblja u Šapcu, miris mešanog mesa širio se između grobova (FOTO)

“Jasno je da su bitan faktor u ovakvim planovima i verski praznici, nebiraju se ti datumi slučajno, tada su ljudi opušteniji čak i Srbi na Kosovu. Nije, međutim mala stvar kad predsednik Rusije kaže to što je rekao u petak. Ako Putin otvoreno kaže da će stati u odbranu Srbije, to svakoga mora da pokoleba u namerama. ”

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)