Rusija šalje pomoć Srbima

Foto: AP

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom izjavio je da će Rusija učiniti sve kako bi pomogla Republici Srpskoj i BiH u ovoj teškoj situaciji.

Ministar Lavrov je obećao pomoć Rusije u medicinskom materijalu za Republiku Srpsku i BiH koji je neophodan u borbi protiv virusa korona.

Zamolio sam šefa ruske diplomatije da pomogne i da se omogući da medicinska sredstva i lekovi iz Rusije budu dostupni u Republici Srpskoj i BiH, posebno u ovoj situaciji kada se borimo protiv širenja epidemije virusa korona i kada su nam ta sredstva uskraćena iz EU – istakao je Dodik.

Dodik dodaje da je preneo Lavrovu da Republika Srpska i BiH ulažu maksimalne napore i čine sve u skladu sa svojim mogućnostima da spriječe širenje epidemije.

NEVEROVATAN PREOKRET: Italijani skinuli zastavu EU, sada se na barjacima vijore zastave Kine! (FOTO)

– Zahvalio sam ministru Lavrovu na interesovanju za situaciji u Srpskoj i BiH, kao i na pomoći koju nam je Rusija uvek pružala i zamolio da prenese pozdrave predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu koji i u ovim trenucima ne zaboravla na Republiku Srpsku i razmišla o nama – naglasio je Dodik.

     

(Dnevne.rs/Agencija)