‘RUSIJA ĆE TEK VIDETI ŠTA EU ZNAČI SRBIJI’: Evo šta je poručila pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland (INFO)

nuland

 AFP PHOTO/MASSOUD Hossaini (Photo credit should read MASSOUD HOSSAINI/AFP/Getty Images)

Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland poručila je, tokom susreta u Beogradu sa srpskim zvaničnicima, da su evropske integracije Srbije i ispunjavanje uslova na tom putu najbolji pokazatelj odnosa Srbije prema Rusiji.

Ona je, prema tvrdnjama izvora dnevnog lista Danas iz diplomatskih krugova, ponovila više puta istaknut stav SAD-a i EU da razume istorijske veze Srbije i Rusije i da od Srbije niko ne traži da se opredeljuje između dva puta, s obzirom na to da je put evropskih integracija politika Vlade Srbije i prioritetan politički cilj.

„Viktorija Nuland je poručila u vezi sa Rusijom da niko ne traži od Srbije da se opredeli između Rusije, s jedne, i Amerike i EU, s druge strane, jer evropskim integracijama Srbija već šalje određene signale i pravi izbor. Takođe, ona je istakla da će ulaskom Srbije u EU, taj odnos biti još jasniji i izrazila nadu da će Rusija uvideti šta EU zaista predstavlja Srbiji“, napominju diplomatski izvori.

S druge strane, Nulandova je istakla da je zabrinuta da incident u Potočarima – kada je na komemoraciji, povodom obeležavanja dvadeset godina od genocida u Srebrenici, napadnut predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić – ne pogorša odnose Srbije i BiH. Ona je izrazila nezadovoljstvo dostignutim nivoom odnosa i napomenula da je potrebno više raditi na regionalnom pomirenju, kao i jačanju državnosti BiH. Navodno, pomoćnica američkog državnog sekretara je, prema tvrdnjama izvora, rekla da se nakon incidenta u Potočarima, zabrinula i za bezbednost Bila Klintona, bivšeg predsednika SAD-a, s obzirom na to da je zajedno sa njim bila prisutna na komemoraciji.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Izvor: Danas)

 

8 Comments on "‘RUSIJA ĆE TEK VIDETI ŠTA EU ZNAČI SRBIJI’: Evo šta je poručila pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland (INFO)"

 1. ahhahahaha jel ko i sa grčkom i ostalim zemljama ćemo videti.ono što kićo ratom to sad kapitulacija mirnim putem

  • Niko nikome neće dati ništa za badava, ako da jedan evro za uzvrat će tražiti 2. Koliko ja znam grčki premjer Cipras išao je kod Rusa dva puta za kratko vreme i tražio pomoć i podršku, i šta je dobio od Rusa? Od dva zla izabrao je manje prihvatio je sve što je Evropa tražila. Zaključujem da je ruska ponuda bila mnogo nepogodnija od evropske.

 2. Ceda Piperski | 15. јула 2015. at 22:32 |

  U Kijevu-majdanu-buntovnicima je delila sendvice;SVEDOCI smo desavanja u Ukraini,u Beograd je bila bez njih,no ko zna?

 3. реф ум лекс | 16. јула 2015. at 09:47 |

  има ли она икога да је опреми на пос’о кад креће!
  она право, ко каква наџак баба!
  требало би јој, нпр. бити јасно да србима, а и русима није само стало до ИСТОРИЈСКИХ веза! одушевљавају ме њене језичке враголије, али ме остављају ипак довољно присебним да јој кажем да ми, тачно је, држимо до те историје, али нам је више стало до БУДУћНОСТИ, наше и руске (ето, мислим да сам и ја њу језички обрадио, ваљда јој је јасно? али, ако јој није сада јасно, биће кад дође себи)!
  такође, не мора она да нам каже ДА МИ НЕ ТРЕБАМО ДА СЕ ОПРЕДЈЕЉУЈЕМО, јер, као нико (ваљда – она) то не тражи од нас! МИ БИ РАДО ДА СЕ ОПРЕДЈЕЛИМО- за руски пут!
  такође, што се тиче њене ‘забринутости’, за могући дубљи јаз између бошњака и србије, односно, у перспективи којој се нада – и србије и РС-а, треба јој дати и по томе до знања да смо ‘разумјели писмо’, те да ће она, без сумње таквим ИСКАЗАНИМ ‘страхом’ свакако наћи и међу србима оних који ће порадити на тој њеној ‘ЗАБРИНУТОЈ ЖЕЉИ’, док су остали, несрби још из времена кад су добили вестфашистички апорт да разбуцају југу, још увијек на том задатку – рушења било које славенске ентитетности и повезујућиш спона!
  ето, ја толико у ‘језичким враголијама’ са овом политичком наказом!
  што се мора није ни тешко … но радије небих више, нек’ је ђаво носи, боже дај!!!

 4. Neda Cihoric | 16. јула 2015. at 10:03 |

  Ženo idi kući pa tamo popuj nas ostavi na miru ne trebaju nam vaši savjeti dosta ste nam zla nanijeli .

 5. Kako da ne ?!? Jos da Ti nisi clan “komiteta 300” , u kojem su nagurani svi svjetski hostapleri ; jos bismo Ti I povjerovali !?
  Uskoror ces sama vidjeti , sta je to Rusija ?!

 6. ne diraj me ne diram te | 17. јула 2015. at 08:43 |

  Ne laje kera radi sela vec radi sebe

 7. koga amerika pomaže,naročito srbiju koju je uništila i otrovala,pa zar vi mislite da je ceo svijet lud te neznaju vašu podlu politiku,uništili ste pola svijeta,zlikovci ubili ste nam malu milicu na noši neizvinivši se srbiji i roditeljima ubijene djece,izmislili ste islamku državu i islamiste naoružavate da bi za vaš račun ubijali nedužne ljude,što vaš bolesni um izmisli nema nijednog liječnika da vas izliječi,pustite vi srbiju iz svojih zapadnih kandži,pa ćemo se mi snaći,vi ste srbski narod doveli do propasti i uspjeli ih međusobno zavaditi tim ludim strankama koje debelo plaćate da unište sopstven narod.

Comments are closed.