Rusi uništavaju Islamsku državu: Džihadisti ginu na sve strane, više ih ni „sajdžija“ ne može sastaviti (VIDEO)

Sirijski mediji javljaju da je u bombardovanju uništen veliki broj vozila, raketnih sistema, čitavi komandni centri a džihadisti ginu na sve strane.

Sirijsko-arapska novinska agencija (SANA) objavila je danas da su ruski napadi na teroriste u Siriji napravili velike gubitke Islamskoj državi u tehnici i ljudstvu.

Vojni izvori agencije tvrde da su u napadima uništeni komandni i signalni centar u Daret Ezu, blizu Alepa, dok je u Idlebu uništena velika količina municije, oružja i goriva.

„Gomila vozila i komandni centar uništeni su u Kafr Ziti, u predgrađu Hame“, tvrdi izvor agencije.
SANA izveštava da su vazdušne snage uništile dva konvoja oklopnih vozila namenjenih terorististima u Alepu, između sela Maraset al Kan i Al Madjuna, gde se nalazi ruta koju ISIS koristi za snabdevanje svoje vojske.

Posle vazdušnih napada veliki broj terorista je poginuo i ranjen, najviše iz organizacije Al Nusra, od kojih su neki bili u vozilima naoružanim teškim mitraljezima.

[adsenseyu1]

Takođe, veliki broj terorista stradao je i u severoistočnim provincijama tokom napada ruske vojske na nekoliko mesta u okolini Alepa. SANA javlja da se džihadisti kriju u istočnom delu zemlje.

Sirijska armija, koja dejstvuje zajedno sa Rusima, uništila je i veliki broj skrivenih vozila, raketnih sistema i tenkova ISIS-a u okolini Homsa. Takođe, armija vrši napade na Al Nusru i na severu zemlje a veliki broj terorista ubijen je u mestima Al Hamadijeh i Ufania.

 

https://youtu.be/vndhwZBnO0I

[adsenseyu1]

https://youtu.be/oqJPVlDdLek

(Kurir)