RUSI PONOVO UPOZORILI: Velika opasnost preti Srbima! (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Rusija je i ranije upozoravala na pretnju.

Zvanična Moskva smatra da stvaranje “kosovske vojske” predstavlja ozbiljnu pretnju za bezbednost na Balkanu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Kako se navodi, stvaranje “vojske Kosova”, podržavane od strane vodećih članica NATO-a, predstavlja najgurblje kršenje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u kojoj se ističe neophodnost demilitarizacije svih oružanih grupacija kosovskih Albanaca.

NIJE MOGAO DA ĆUTI: Albanac iz Crne Gore zatresao region porukom Milu Đukanoviću!

Rusija je i ranije upozoravala na pretnju od takozvane “kosovske vojske” budući da nema nikakvih garancija da se ona neće koristiti protiv srpskog stanovništva.

Tada je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao i da se Rusija protivi pokušajima zapadnih zemalja da se diskusija u Savetu bezbednosti UN o situaciji na Kosovu svede na minimum.Podsetimo, Strukture kosovskih Albanaca u Prištini jednostrano su proglasile 17. februara 2008. godine nezavisnost od Srbije.

Samoproglašenu državu ne priznaju Srbija, Rusija, Kina, Izrael, Iran, Španija, Grčka i niz drugih zemalja.

MIRJANA KARANOVIĆ NAPALA STJUARDESU I IZAZVALA HAOS Ko si ti da meni tražiš ličnu kartu?!

Parlament samoproglašene republike Kosovo odobrio je 14. decembra 2018. godine formiranje punopravne vojske zasnovane na snagama bezbednosti.

 

(Dnevne.rs /Alo.rs /Izvor: Sputnik)