ROSU UPAO U SEVERNU MITROVICU: Uhapšena četvorica Srba, narod u strahu

poilicija

Foto: Printscreen/Tviter/Marko Jakšić

Kosovski specijalci iz jedinice ROSU sa više od 40 vozila zauzeli su rano jutros strateške punktove u severnoj Kosovskoj Mitrovici i uhapsile četiri osobe srpske nacionalnosti.

Oni su oko četiri sata upali u severni deo Mitrovice, navodno sa objašnjenjem da tragaju za osumnjičenima za ubistvo Olivera Ivanovića.

U severnom delu grada čuju se sirene za uzbunu, ljudi su izašli na ulice, a kako javlja dopisnik RTS, čuli su se i pucnji.

Pripadnici ROSU su upali u zgradu u kojoj živi potpredsednik Srpske liste Milan Radojičić. Iz te zgrade izveli su jednu osobu sa lisicama na rukama.

Uhapšen je i Dragiša Marković, policajac koji je radio na slučaju ubistva Ivanovića.

DEVEDESETE NA KOSOVU! PANIKA ZBOG NESTAŠICE: Albanci u strahu od gladi, nema kiseonika za bolnice…

Zatim su uhapsili još jednu osobu koja živi preko puta te zgrade, piše Informer.

Stanje na severu je dramatično, a lokalni Srbi se samoorganizuju i spremaju otpor. Protest je zakazan za 12 sati, a mnogi se već okupljaju.

RAKIĆ: DA SE ROSU NIJE POVUKLA, IZBIO BI RAT

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić kazao je da bi na severu KIM izbio rat da se pripadnici ROSU nisu povukle u južnu Mitrovicu.

 Pripadnici ROSU uhapsili su policajca Dragišu Markovića. Oni su upali u njegov privatni stan, tukli ga puskama i nogama pred porodicom i odveli ga u nepoznatom pravcu – kaže Rakić za Infomrmer.

Uhapšen je i naš sugrađanin Saša Ćurić, i njega su nekud odveli, kazao je Rakić koji je KFOR upitao zašto su lagali da je sve pod kontrolom.

POLICIJA TRAGA ZA MONSTRUMOM KOJI JE SINOĆ ZAKLAO ŽENU U BORČI: Sudski stražar, bolesno ljubomoran, pravio svima pakao od života…

– Narod se okupio, svi su uznemireni. Da se ROSU nije povukla, izbio bi rat – rekao je Rakić.

On je dodao da će kasnije danas biti odlučeno kako će Srbi reagovati na napade ROSU

Uskoro opširnije.

(Dnevne.rs/Telegraf/Informer/RTS)