ROSU NA SEVERU KOSOVA: Haradinajevi specijalci hoće da uhapse Đurića, Vulinu i Vukosavljeviću zabranjen dolazak

Rosu

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Vulin od 2013. svake godine dolazi kod porodice Vučetić, na čiju kuću je bila bačena bomba, u čijoj eksploziji su tada povređena deca Borivoje i Milica. Mali Borivoje rođen istog dana kad i Vulinov sin i ministar otad svakog marta nosi poklone deci i obilazi porodicu na Borivojev rođendan

PRIŠTINA – Zamenik komandata kosovske policije Besim Hoti izjavio je da interventne jedinice za region Sever imaju danas zadatak da direktoru vladine Kancelarije za KiM Marku Đuriću ne dozvole da pređe administrativnu liniju.

Đurić i generalni sekretar predsedništva Srbije Nikola Selaković danas treba da učestvuju na panelu u Kosovskoj Mitrovici u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, ali je Đuriću u međuvremenu zabranjen ulaz u južnu srpsku pokrajinu..

Hoti je za Gazetu ekspres demantovao da je reč o jedinicama Rosu, kako su objavili pojedini. Prištinski mediji javljaju da je prisustvo kosovske policije na Jarinju znatno pojačano.

Koha je javila da se na Jarinju nalazi oko 40 pripadnika kosovske policije, kao i dodatna policijska vozila, bez preciziranja o kojim jedinicama se radi, a zadatak im je da spreče prolaz Đuriću.

POSLEDNJA PONUDA VAŠINGTONA: Udaljite se od Moskve i dobićete “neku vrstu” Velike Srbije?!

“Mnogo je policajaca, dve policijske smene su na putu, dostupna su i dodatna vozila graničnoj policiji Kosova, dok ovu operaciju predvodi potpukovnik Mentor Šabani (Mentor Shabani),” javili su prištinski mediji pozivajući se na neimenovani izvor.

Upitan o kakvom opeativnom planu je reč, Hoti kaže da je to plan koji se tiče odluke da se ne odobri poseta srpskih zvaninika Kosovu.

Na pitanje o kojim zvaničnicima se radi, Hoti kaže da prema njegovim informacijama je to tročlana delegacija zvaničnika, među njima i Marko Đurić.

Priština i Vulinu zabranila dolazak u Mitrovicu.

Privremeni organi vlasti na Kosovu i Metohiju zabranili su ministru odbrane Aleksandru Vulinu posetu Kosovskoj Mitrovici, gde je nameravao da obiđe porodicu Vučetić.

Vulin od 2013. godine svake godine odlazi u Kosovsku Mitrovicu kod porodice Vučetić, na čiju kuću je bila bačena bomba, u čijoj eksploziji su tada povređena deca Borivoje i Milica Vučetić.

SVA MINIMALNA VREMENA I RUTE: Počinje KAŽNJAVANJE VOZAČA za prekoračenje prosečne brzine na svim delovima auto-puta:

Ove godine privremeni organi vlasti na Kosovu i Metohiju su mu to zabranili.

Borivoje i njegova sestra povređeni su od eksplozije bombe u februaru 2013. godine u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici.

RODITELJI VIŠE NEĆE SMETI DA BIJU DECU: Posle 12 godina izrade, Srbija dobija Građanski zakonik

Obilazeći ih, ministar Vulin, koji je tada bio šef Kancelarije za KiM, saznao je da je mali Borivoje rođen istog dana kao i njegov sin. Od tada je ministar svakog marta nosi poklone deci i obilazi porodicu na Borivojev rođendan.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Tanjug)