RODITELJI IZ POŽAREVCA “OSUDILI BEBU NA SMRT”: Odbili da dete primi TUĐU KRV, razlog je neverovatan

inkubator

Foto: Printskrin: Twitter/@MEDlCALVIDOEOS

Jehovini svedoci iz Požarevca odbili su da njihova beba stara tri dana primi tuđu krv, iako su im lekari rekli da dete hitno mora na operaciju i da je tokom nje transfuzija neophodna.

Nakon što su potpisali izjavu da odbijaju krv, privremeno im je od strane Centra za socijalni rad u Požarevcu oduzeo starateljstvo i dao Dečjoj klinici u Tiršovoj da obavi hitnu operaciju.

Kršenje porodičnih obaveza

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu je protiv roditelja podnelo krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično delo kršenja porodičnih obaveza.

[adsenseyu5]

– Kada se beba oporavi, roditelji će biti pozvani u tužilaštvo na saslušanje. Posle prikupljanja svih dokaza biće procenjeno da li će biti procesuirani – kaže naš izvor.

Drama se odigrala 13. novembra u Dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu kada su roditelji odbili da njihovo dete u toku operacije primi tuđu krv!

NARODI BIVŠE JUGOSLAVIJE JEDNO TREBA DA SHVATE: Nebojša Glogovac o doživotnoj Ratku Mladiću (VIDEO)

– Doktorka je obavestila policijsku stanicu Savski venac da se na odeljenju intenzivne nege nalazi beba stara tri dana, kojoj je potrebna hitna hirurška intervencija i da je neophodno da u toku operacije primi krv. Problem je nastao kada su otac i majka odbili da potpišu saglasnost, navodeći da su pripadnici verske grupe Jehovini svedoci – navodi izvor i dodaje da je zbog toga morala da interveniše policija.

– Otac D. G. (35) iz Požarevca pozvan je u policijisku stanicu Savski venac. Međutim, on je hladnokrvno rekao da ni po koju cenu neće potpisati saglasnost da se njegovom detetu da tuđa krv. Policija je razgovarala i sa majkom A. G., koja se takođe izjasnila da se protivi da njeno dete dobije krv.

[adsenseyu1]

– Obavešten je Centar za socijalni rad u Požarevcu i traženo je da preduzme hitne mere, jer je dete bilo životno ugroženo. Posle konsultacija, stručnjaci Centra za socijalni rad u Požarevcu rekli su da će dati saglasnost za transfuziju krvi onog trenutka kada lekari saopšte da je dete životno ugroženo zbog grubog zanemarivanja – prepričava sagovornik dramu.

DO SMRTI NIJE HTELA DA ČUJE ZA MUŽA ZVONKA BOGDANA: Dramatična sudbina srpske glumice koja je umrla kao beskućnik! (VIDEO) (FOTO)

– Sutradan je pravna služba Dečje klinike u Tiršovoj zvanično poslala izveštaj Centru za socijalni rad u Požarevcu i navela da su otac i majka pripadnici Jehovinih svedoka i da se protive da njihovo dete primi tuđu krv!

“UMRLO NAM ZDRAVO DETE, NISU REKLI NI IZVINITE”: Decenijsko suđenje lekarima za smrt Anje Grahovac (3)

– Njima je na osnovu toga privremeno ukinuto starateljstvo i data je saglasnost da bolnica nastavi lečenje bebe – kaže izvor.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Alo)

[adsenseyu2]