RODBINA MONSTRUMA PRISUSTVOVALA PRESUDI: Evo šta su rekli o UBICI dok su čekali u sudnici

monstrum

foto: Privatna arhiva, novosti.rs, Telegraf

– Juče mi je sve prolazilo kroz glavu, svaki delić dana kada sam izgubila dete. Kada pogledam Vladicu u sudnici, kroz telo mi prođe strah i jeza. Ovo je mala kazna za njega – rekla je za “Blic” Danijela Stefanović, majka ubijene Anđeline (3) na izricanju presude Vladici Rajkoviću.

Majka ubijene Anđe u šoku je gledala kako Rajković mirno, i bez trunke kajanja u pogledu, prima presudu.

Kada su je novinari pitali da li je pokušao da se izvini ili da joj se obrati, rekla je da mu ne bi dozvolila da priđe, već bi mu pljunula u lice i zadavila ga golim rukama.

Izricanju presude prisustvovao je i Vladičin rođeni brat sa suprugom, koji od sramote jedva da je podizao pogled. Pre izricanja presude rekao je novinarima da se nada maksimalnoj kazni za svog brata.

 

[adsenseyu4]

– Očekujem najveću kaznu jer je to zaslužio. Podržavam akciju “Blica” i fondacije “Tijana Jurić”, da svako ko ubije dete bude osuđen na doživotni zatvor. Lično smatram da ubice dece zaslužuju smrtnu kaznu. Od kada je on u zatvoru, ni na koji način nisam želeo da ga kontaktiram, niti ću to uraditi dok sam živ – rekao je Perica Rajković za naš list.

Vladica Rajković (28) iz Vratarnice, osuđen je danas za tri krivična dela pred Višim sudom u Zaječaru. Za krivično delo teško ubistvo Anđelije Stefanović (3), osuđen je na 40 godina zatvora, za silovanje deteta na 15 godina i za ubistvo Dragane Stanković (47) osuđen na kaznu od 15 godina. Shodno našem zakonu, sve kazne su preinačene u maksimalnu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

Na ovu presudu postoji pravo žalbe u roku od 15 dana, a advokat Rajkovića, Branislav Nikodijević koji je dodeljen po službenoj dužnosti, nije želeo da komentariše hoće li uložiti žalbu, već je novinarima kratko rekao “Bez komantara”.

Sud je obrazložio da za teško ubistvo Andjelije nije prihvatio odbranu na glavnom pretresu, dok je za ubistvo Drgane sud prihvatio priznanje. Sud smatra da nije postojala nijedna olakšavajuća okolnost u zločinima Vladice Rajkovića i zato mu je izrekao najvišu kaznu predviđenu zakonom.

Kako je tužilac rekao nakon izricanja presude, sud je odradio posao kako treba, jer je to najveća kazna.

 

[adsenseyu1]

Rajković će biti u produženom pritvoru do pravosnažnosti presude, za nekoliko dana.

(Dnevne.rs/Izvor:Suzana Božinović,Blic.rs)

 

[adsenseyu2]