RIGOROZNE ZIMSKE KAZNE STUPAJU OD DANAS NA SNAGU: Ko nema zadnje poziciono svetlo, može da plati 30.000 dinara!

saobraćajac

Foto: MUP Srbije

Svaki vozač koji u uslovima smanjene vidljivosti ne bude imao uključena zadnja poziciona svetla dobiće kaznu od čak 15.000 do 30.000 dinara, šest kaznenih poena, zabranu upravljanja vozilom od tri meseca, a moguće je da dobije i zatvor do 30 dana! Ovo je samo jedan od rigoroznih “zimskih”prekršaja za koje ljudi uglavnom ne znaju.

Nesavesni vozači će biti kažnjavani i za sneg na prozorima, tablicama ili svetlima, korišćenje dugih svetala po magli ili korišćenje svetala za maglu kada je nema.

[adsenseyu5]

Da stvar bude gora, ukoliko sa nepropisnim svetlima ili snegom na prozorima izazovete saobraćajni udes, kazne su i po nekoliko puta rigoroznije. Uz to, preti vam i dugogodišnja robija ukoliko neko strada ili bude povređen.

U Auto-moto savezu su otkrili koji su to sve “zimski” prekršaji za koje vozači uglavnom ne znaju, a problem je što su kazne izuzetno visoke.

https://www.dnevne.rs/tema-dana/poruka-lekara-iz-tirsove-koja-pogadja-u-srz-problema-pijemo-antibiotike-8-puta-vise-nego-zapadnjaci-decu-za-svaku-sitnicu-vodimo-kod-doktora

– Vozači uglavnom brinu o zimskim gumama i kaznama koje slede zbog njih. Međutim, u snežnim uslovima vožnje možete napraviti i druge “zimske” prekršaje. Primera radi, kada ne očistite sneg sa prozora, tablica ili svetala dobićete kaznu 3.000 dinara, a ako tako izazovete nezgodu, platićete saobraćajnoj policiji 5.000 do 15.000 dinara.

-Ne zaboravite još da ni po magli ne sme da se vozi sa dugim svetlima, a onaj vozač kom budu upaljena biće kažnjen sa 5.000 dinara – rekli su za “Informer” u AMSS-u i dodali:

[adsenseyu1]

– Pored svega toga, najrigoroznija kazna je ipak za vožnju bez zadnjih pozicionih svetala kada je smanjena vidljivost, odnosno kada je ona do 200 metara van naselja i do 100 metara u naseljenom mestu. Za ovaj prekršaj platićete čak 15.000 do 30.000 dinara, a u slučaju udesa, kazne su daleko rigoroznije – objašnjavaju u AMSS.

ZASTRAŠUJUĆE PROGNOZE: Američki analitičar UPOZORAVA, opasan preokret na Balkanu – uskoro NOVI SUKOBI!? (INFO)

Direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović objasnio je kako svaki od ovih “zimskih” prekršaja potencijalno ugrožava živote ljude.

– Sneg ili led na staklima vozila ometa preglednost vozaču. Neki vozači u žurbi, naročito u jutarnjim satima, ne stignu da očiste stakla, a to ih kasnije može skupo koštati. Ako vozač upotrebljava duga svetla tokom magle, napravišće sebi samo još veći problem.

KAD JE UMRO, ZA NJU JE SVE PRESTALO: Svet i dalje pamti LJUBAVNU PRIČU koju je samo SMRT MOGLA DA RASTAVI!

-Svetlo se odbija od čestice vodene pare i stvara “zid” pred očima vozača, koji ga zaslepljuje i dodatno smanjuje preglednost – objasnio je Okanović.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]