RHMZ UPOZORIO: Kraljevčane očekuje jako nevreme, postoji rizik od uništenja krovova na zgradama, dalekovoda, pada drveća!

oblaci
Postoji opasnost od uništenja krovova, dalekovoda, pada drveća… Takvi vremenski uslovi mogu imati za posledicu ozbiljne poremećaje i probleme u saobraćaju, transportu i drugim vidovima komunikacije

KRALJEVO – U naredna 24 časa u Kraljevu će biti nevreme i postoji rizik od uništenja krovova na zgradama, opterećenja dalekovoda i drugih objekata, pre svega lomljenje grana i drveća.

Na osnovu upozorenja Hidrometeorološkog zavoda Srbije, Operativni centar Odeljenja za vanredne situacije Kraljevo, izdao je saopštenje da su u naredna 24 časa prognozirane veće padavine.

U pitanju je “pojava opasnog vremena i formiranje snežnog pokrivača debljine oko 10 centimetara”. Navodi se da takvi vremenski uslovi mogu imati za posledicu ozbiljne poremećaje i probleme u saobraćaju, transportu i drugim vidovima komunikacije.

“Sve ovo predstavlja potencijalnu opasnost i rizik od uništenja krovova na zgradama, ozbiljno opterećenje dalekovoda i drugih objekata, pre svega lomljenje grana i drveća. S obzirom na moguće pojave doći će do poteškoća u akcijama zaštite i spasavanja ugroženog stanovništva”, navodi se u saopštenju Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu.

(RTS)

[adsenseyu4][adsenseyu4]