RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE: Narednih sati pljuskovi sa grmljavinom, PANČEVU PRETI NEVREME (FOTO)

satelitski-prikaz

FOTO: RHMZ / SCREENSHOT

Topao i sparan dan, sa temperaturom od 30 stepeni, ali i subjektivnim osećajem kao da je 36, u pojedinim delovima Beograda već je začinjen – kišom.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje i na značajnu promenu vremena u celoj Srbiji od sutra kada se očekuju pljuskovi, grmljavina, jak vetar i osetan pad temperature.

Prema najavama meteorologa iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), padavine nas očekuju tokom celog popodneva.- Na području Beograda, do 16.00 časova, lokalni pljuskovi sa grmljavinom – poručuju iz RHMZ.

grafikon

Foto: printskrin

RHMZ je izdao i hitno upozorenje u kojem se najavljuje “jak pljusak sa gradom u Pančevu”.

Naoblačenje koje će sutra u ranim jutarnjim satima zahvatiti severne i zapadne, tokom pre podneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele uslovljavajući kišu, pljuskove, grmljavinu, osetan pad temperature kao i jak, povremeno olujni vetar.

RHMZ navodi da se lokalno očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i količinom kiše više od 20mm za tri sata i kratkotrajna pojava sugradice i grada.

Sledeće nedelje 18 stepeni

Za vikend i početkom naredne sedmice biće hladnije, sa temperaturom ispod proseka, u većini mesta sa temperaturom od 18 do 23 C.

Naoblačenje sa severa i zapada sutra će se do sredine dana proširiti na celu zemlju uslovljavajući kišu, pljuskove sa grmljavinom, osetan pad temperature i pojačan severozapadni vetar.

grafikon

Foto: printskrin

Lokalno se očekuju obilinije padavine i pojava sugradice i grada. Vetar će biti umeren i jak, povremeno olujni, severozapadni, ujutro i pre podne na jugu i istoku, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 15 do 22 C, najviša dnevna od 19 C na severu do 27 C na jugu i istoku.

Uveče i tokom noći prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre u severozapadnim krajevima.

U Beogradu oblačno, povremeno kiša

I u Beogradu će sutra veći deo dana biti oblačno, povremeno sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar će biti umeren i jak, povremeno olujni, severozapadni. Temperatura ujutro i pre podne od 20 do 22 C, tokom dana u padu. Krajem dana prestanak padavina, tokom noći delimično razvedravanje.

Prema izgledima vremena za sedam dana, predviđa se da će za dane vikenda biti malo do umereno oblačno, suvo i hladnije. U subotu se očekuje jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju.

Sledeće nedelje hladno sa kišom

U ponedeljak na jugu i istoku naoblačenje sa kišom i pljuskovima, do kraja dana zahvatiće i centralne krajeve.

vreme

Foto: printskrin

Na severu suvo sa sunčanim periodima. Zatim će do kraja perioda preovladivati oblačno, hladno i kišovito. Temperatura će biti ispod proseka. U većini mesta od 18 C do 23 C, sredinom sedmice i hladnije kad se očekuju i obilnije padavine.

(Dnevne.rs /blic/Izvor: Tanjug)