RHMZ i JP ”PUTEVI SRBIJE” APELUJU: Zbog najavljenih vremenskih nepogoda budite oprezni u ovim područjima Srbije (INFO)

grom

JP ”Putevi Srbije” apelovali su danas na sve učesnike u saobraćaju da zbog najave lokalnih pljuskova sa grmljavinom i gradom na području Dimitrovgrada, između Niša i Pirota budu oprezni

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas i noćas očekuju ponegde kratkotrajnevremenske nepogode sa velikom količinom padavina od 20 litara po kvadratnom metru za tri sata,jakim vetrom i gradom.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno vreme, mestimično sakratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, navedeno je u saopštenju. Najniža temperatura vazduha iznosiće od 12 do 17, najviša od 22 do 27 stepeni, a vetar će biti uglavnom slab, promenljivog smera.

[adsenseyu1]

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno vreme, povremeno sa kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a vetar će biti uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura vazduha iznosiće 15, a najviša 25 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 30. maja, do srede biti promenljivo oblačno vreme, a mestimično se očekuju kratkotrajna kiša, pljuskovi i grmljavina. Temperatura vazduha će biti oko i malo ispod prosečnih vrednosti. Od četvrtka biće pretežno sunčano vreme.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Apel zbog najave pljuskova na području Dimitrovgrada

JP ”Putevi Srbije” apelovali su danas na sve učesnike u saobraćaju da zbog najave lokalnih pljuskova sa grmljavinom i gradom na području Dimitrovgrada, između Niša i Pirota budu oprezni.

Putevi Srbije su u saopštenju apelovali na učesnike u saopbraćaju da posebno budu oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

[adsenseyu1]

(Tanjug)