Rešite se Šešelja i ĐENERALA DRAŽE ili nema ništa od ulaska Srbije u EU! Otkrivamo šta sve Hrvatska TRAŽI od Srbije (INFO)

mihajlovic

Ilustracija: Wikipedia

Čak 24 amandmana podnela je Hrvatska na izveštaj Dejvida Mekalistera o napretku Srbije, a u njima se traži preispitivanje rehabilitacije Draže Mihailovića, ne ugrožavanje autonomije Vojvodine, kao i da Srbija unapredi svoj pristup prema rešavanju izbegličke krize

Evropski parlamentarci uložili su čak 190 amandmana na predlog rezolucije o napretku Srbije koji podnosi izvestilac Dejvid Mekalister, a i ovoga puta najveći broj stigao je iz Hrvatske – čak 24 amandmana iz Zagreba traže da se pred Beograd stave dodatni uslovi od rešavanja pitanja granice i sukcesije, do povratka kulturnih dobara i zaštita prava hrvatske manjine.

[adsenseyu5]

Kako prenose “Večernje novosti” najaktivnija je bila hrvatska poslanica Dubravka Šuica koja između ostalog traži da se pomene i proces protiv Vojislava Šešelja. Dok njen kolega Andrej Plenković zahteva od srpskih vlasti da izbegavaju govor mržnje?!

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kako prenosi ovaj list na dugačkoj listi zahteva iz Zagreba nalazi se i onaj u kojem se od Srbije traži da preispita odluku o rehabilitaciji Dragoljuba Draže Mihailovića, a koji je podnela Marija Petir!

[adsenseyu1]

Među bizarnim zahtevima Hrvatske našao se i onaj da Srbija (i ako ju je pohvalila cela Evropa) unapredi svoj pristup prema rešavanju izbegličke krize, kao i da se Srbija kazni zbog dočeka Vladimira Lazarevića iz Haga, a smetnje su i vojne vežbe sa Rusijom, kao i SPC, kao i da se ne ugrožava autonomija Vojvodine!

Foto: AP

Naravno na spisku uslova je i onaj koji do sada nikada nije izostao – potpuna normalizacija odnosa Beograda i Prištine.

(Večernje novosti)