REKORD NA SRPSKIM PUTEVIMA: Jurio automobilom PROSEČNO 201 km/h (INFO)

putarina

Foto: printscreen/youtube/BerlinTomek

Nije prošlo ni mesec dana otkako je na auto-putu počela da se meri prosečna brzina, a Srbija je već dobila rekordera među vozačima koji su vozili iznad dozvoljenih 120 kilometara na sat.

Rekord od 201 kilometar na sat oboren je na putu od Stare Pazove do Novog Sada, a vozač se time pohvalio na društvenim mrežama.

[adsenseyu5]

Time je naterao sve one koji su se hvalili priznanicama “Puteva Srbije” na kojima je pisalo 128 km/h, 130, 139, 140, 142 da “spuste glavu”.

Ovim rekordom on je zamalo “utekao” drugom vozaču koji je na istoj deonici ostvario pročenu brzinu od 199 kilometara na sat, a treće mesto, može se reći zauzeo je vozač sa ostvarenom prosečnom brzinom od 189 kilometara na sat na deonici Mali Požarevac – Batočina.

HOROSKOP ZA VIKEND: Device čeka svađa, jedan znak greši OPASNO u jednoj stvari!

Otkako je počela da se meri prosečna brzina, vozači se svakodnevno utkruju ko će da ostavri “bolji” rezultat na auto-putu uprkos apelima “Puteva Srbije” i policije, kao i stručnjaka za bezbednost saobraćaja da vožnju prilagode uslovima na putu, da poštuju propisanu brzinu, kao i podsećanja da su zbog sezone godišnjih odmora gužve na putu.

S tim u vezi, nije na odmet podsetiti da ne prođe nijedan dan a da se ne dogodi bar jedna saobraćajna nesreća sa stravičnim posledicama.

[adsenseyu1]

U najboljem slučaju, bahatim vozačima, može se desiti da nalete na presretača, i budu kažnjeni jer su do početka kažnjavanja za prosečnu brzinu, a što počinje 1. septembra, “u njihovim rukama”.

Za merenje srednje brzine između dve naplatne rampe, da podsetimo, koristi se postojeći sistem naplate putarine, a ne fiksne kamere. Reč je o sistemu koji na osnovu vremena ulaska i vremena izlaska vozila sa predmetne deonice, izračunava prosečnu brzinu kretanja.

NARODNA VEROVANJA NA PREOBRAŽENJE: Ovo sutra NIKAKO NE SMETE da radite! (INFO)

Ukoliko ovaj sistem izračuna da je brzina preko 120 kilometara na sat, koliko je uglavnom ograničenje na auto-putu, slede kazne koje važe za prekoračenje brzine.

Vozači će prvo na naplatnoj rampi Javnog preduzeća Putevi Srbije” dobijati priznanicu na kojoj će pisati kolika im je srednja brzina.

Milena se pohvalila na društvenim mrežama, pitaju kad će ISPRAĆAJ: Prvi poziv ženi za SLUŽENJE vojnog roka

Ukoliko su vozili preko ograničenja, prići će im policajac, uzeti podatke i napisati im kaznu, ili će im ona stići na kućnu adresu.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]