Region doveden do USIJANJA! “Mogu da mi pljunu pod prozor!” Odgovor Milu zbog LOVA NA SRBE: Crna Gora NA NOGAMA!

Crna Gora

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mogu mi pljunuti pod prozor! I ništa više!

Ovo je odgovor paroha bokokotorskog Momčila Krivokapića na pitanje kako komentariše krivičnu prijavu koju je protiv njega i dvojice istoričara iz Srbije – Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića – Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podneo Crnogorski pokret.

Terete ih za “krivična dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Crne Gore, izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje”. U prijavi navode da su 7. novembra učestvovali na skupu organizovanom pod motom -Pokoljenja djela sude- u Budvi, a u organizaciji NVO “Srpski narod Boke”.

SRBI SPREMILI ODGOVOR: Sutra u podne kreće akcija na Kosovu

Najavljene tužbe vidimo kao zakasneli korak državnog terora režima Mila Đukanovića i Duška Markovića koji sve više liči na Nezavisnu Državu Hrvatsku u povoju. Reč je o lovu na Srbe. Reč je o lovu na ljude koji govore istinu. Naša obaveza, kao profesionalnih istoričara, jeste da govorimo istinu o prošlosti Crne Gore, ali i o sadašnjosti Crne Gore – naveli su u zajedničkom saopštenju Antić i Raković.

Oni su naveli da je Crnogorski pokret fantomska organizacija koja tumači poruke i citate istorijskih ličnosti i vladara Crne Gore iz 19. i 20. veka kao rasnu i versku mržnju i poziv na rušenje ustavnog poretka, što su obične besmislice.

KFOR SPREČIO KRVOPROLIĆE: Vučić otkrio detalje DRAME na Kosovu

– Crna Gora iz vremena dinastije Petrović Njegoš i Crna Gora režima Mila Đukanovića nemaju ništa zajedničko jedna s drugom. Reč je o dve državne tvorevine koje se isto zovu – dodali su istoričari kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, pa su se skupu u Budvi obratili video-linkom.

(Dnevne.rs/Srbija Danas/Izvor: Novosti)