RECEPT iz 1999.! Priprema se teren za napad na Srbe?!

avion

‘MC-12 liberti’ avion, Foto: Printscreen Youtube

Špijunski avion vojske SAD ‘MC-12 liberti’ sleteo u sredu tačno u 10.30 na prištinski aerodrom, a u 13.15 se podigao i krenuo u osmatranje severa Kosova i Metohije, ali i Raške i Kopaonika! Prizemljio se u 13.27. Srpski obaveštajci sumnjaju da Amerika priprema teren za napad Šiptara na Srbe na severu naše pokrajine, prenose beogradski mediji.

Sjedinjene Američke Države u najvećoj tajnosti pripremaju teren za napad Šiptara na sever Kosova, otkrivaju mediji.  Amerikanci, kako saznajemo, satelitima, dronovima, ali i špijunskim avionima već nekoliko nedelja osmatraju teren na severu, ali i položaje Vojske Srbije na području Raške i Kopaonika!

Tako je juče tačno u 10.30 na prištinski aerodrom sleteo specijalni izviđački avion oružanih snaga SAD ‘MC-12 liberti’. On je u 13.15 uzleteo i krenuo u kružno osmatranje severa Kosmeta, ali i dela teritorije centralne Srbije! Letelica se, nakon završenog posla, vratila na aerodrom u 14.27. Srpski obaveštajci sumnjaju da SAD na ovaj način pripremaju teren za napad Šiptara.

Specijalna akcija

Odlično obavešteni izvori objašnjavaju da je ‘MC-12 liberti’ avion koji Amerikanci širom sveta koriste za izviđanja, snimanja i prisluškivanja protivnika.

DOMINACIJA RUSIJE! Amerikanci PRIZNALI: Od ovog NAORUŽANJA NEMA ODBRANE!

– Taj avion je sleteo u Prištinu juče ujutru. Nedugo potom, ‘liberti’ je poleteo i počeo da kruži iznad severa pokrajine, odakle je efikasno mogao da nadzire i teritoriju Raške i Kopaonika! Sumnja se da su Amerikance, osim stanja na Kosovu, zanimali i položaji srpske vojske u Raškoj i u reonu Kopaonika. Pazite, ovo nije obična izviđačka letelica, već je u pitanju specijalni avion koji se koristi samo za posebne akcije. Zato je ovo izuzetno ozbiljna stvar… – objašnjava Informerov izvor, blizak obaveštajnim krugovima.

Na pitanje da li ovo znači da Amerikanci osmatraju teren za Albance i tako pripremaju eventualni napad na Srbe, sagovornik odgovara:

– Ništa više ne mogu da vam kažem. Razumećete da su ovo i te kako osetljive bezbednosne informacije i podaci. Mogu samo da kažem da analiziramo sve moguće scenarije, pa i taj…

Niko u vrhu države nije juče želeo da zvanično komentariše ta saznanja. Na drugoj strani, general u penziji Božidar Delić kaže da američko nadletanje severa Kosova nije iznenađujuća akcija.

– Šiptari se decenijama svim silama trude da budu američka država van američkog kontinenta. Ne znamo koliko i kakvih zajedničkih vežbi su planirali sa Amerikancima, ali ovo nadletanje izviđačkih aviona najverovatnije je demonstracija sile. Inače, Amerikancima nije potrebno mnogo podataka o našoj vojsci, jer verujem da ih godinama unazad skupljaju i da ih već imaju – podvlači Delić.

NOVO ISTRAŽIVANJE: Za EU manje od 50 odsto građana, Srbi se ne odriču Kosova NI PO KOJU CENU

Slično radili 1999.

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić smatra da NATO pakt i Vašington ovim prekoračuju svoja ovlašćenja.

– Sve ovo, dakle merenje širine puteva od pre nekoliko meseci i sadašnje osmatranje severnog dela Kosova i Metohije i juga centralne Srbije, neverovatno podseća na događaje koji su prethodili bombardovanju 1999. godine. Iako sumnjam da će do toga zaista i doći, smatram da ovakvo prikupljanje informacija o severu naše pokrajine ima jednu jedinu namenu, a to je informativno-logistička priprema u slučaju akcije takozvane ‘vojske Kosova’ – upozorava Petrić.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Mediji)