RAMUŠ HARADINAJ OPET PRETI: Vašington da završi poslove između Kosova i Srbije, ili ćemo mi sami (INFO)

zlocinac

Foto: REUTERS

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, izrazio je danas uverenje da Brisel “ne može da završi posao između Kosova i Srbije” i zatražio je da to uradi Vašington ili ćemo, kako kaže, “(mi) da odradimo svoje poslove”.

Hardinaj, kojeg je francuski sud oslobodio zahteva za izručenje Srbiji zbog ratnih zločina nad Srbima, poručio je da “Brisel mora da odluči” i Prištini “kaže da li može da završi posao između Kosova i Srbije”.

[adsenseyu5]

– Ja verujem da (u Briselu) to ne mogu, zato tražim od Vašintona da se vrati na Balkan. Vašington je dobar u završavanju stvari između Kosova i Srbije. Ako oni ne dođu da nam pomognu, onda bi trebalo, ne da jednostavno čekamo, već da odradimo svoje poslove.

Foto: Tanjug

Nemamo luksuz da čekamo ko zna koliko – poručio je nekadašnji komandant takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.Ramuša Hardinaj je to izjavio na predizbrnom mitingu svoje stranke u Podujevu, prenosi kos sev.info pozivajući se na prištinsku televiziju “Klan”.

Navodi se da je Haradinaj “podsetio i na to da Republika Srbija i dalje ima Kosovo i Metohiju u svom Ustavu”.

– Ne zaboravite, Srbija još ima Kosovo u svom Ustavu. Ako ga ne uklone iz svog ustava, zašto i da nemaju tačku u Ustavu za raseljene ljude iz albanskih zemalja koji su nekada bili tamo – rekao je Haradinaj.

Portal podseća da je današnja Haradinajeva poruka samo jedna u nizu koje je, od kako je stigao na Kosovo iz francuskog grada Kolmara, uputio javnosti i visokim zvaničnicima Srbije.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Blic/ Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]