RADOMIR ZAKLAO SINA JER NIJE HTEO DA ODE U DOM: Krvavih ruku zazvonio komšijama na vrata i izgovorio JEZIVE REČI (FOTO)

hitna pomoć

Foto ilustracija: Telegraf

Monstruozno ubistvo koje se dogodilo u četvrtak oko 18 sati u porodično kući Ilića, kada je, kako se sumnjiči, otac Radomir (79) iz sela Piroman kod Obrenovac ubio sina Ljubisava (47) na spavanju udarivši ga sekirom po glavi, a potom ga dokrajčivši nožem, potreslo je čitav kraj.

Motiv još uvek nije poznat, a kao mogući razlozi pominje se da je starac krivio sina što je hteo da ga smesti u dom. Ipak, ne odbacuje se ni mogućnost da je Ilić počinio zločin jer ga je sin maltretirao, što je osumnjičeni i ispričao na saslušanju za ubistvo za koje ga sumnjiče.

Komšije kažu da su porodičnu kuću u kojoj su dva muškarca živela sama, ponekad posećivali i unuci.

[adsenseyu5]

– Ovo je strašno. Mnogo puta su se svađali, ali da ovako nešto može da se desi, nikome nije padalo na pamet. Radomir je bio težak čovek, ima deviznu penziju koja je za naše uslove bila više nego dobra. Međutim, šta vredi kad je on tih 700 evra, koliko je dobijao, znao da potroši za tri dana.Nakon toga ne bi imali za hleb. S druge strane, Ljubisav nije imao stalan posao, bio je varilac i odrađivao je s vremena na vreme neke poslove – pričaju komšije porodice Ilić.

Kako dodaju, na dan ubistva Radomira je trebalo poslati u dom, i to na predlog Centra za socijalni rad, jer u kući nije imao dobre uslove za život.

– Radomir je živeo u zapuštenim uslovima, nije vodio računa o ličnoj higijeni, te ga je veče uoči ubistva Ljubisav okupao, odnosno pripremio da ga vodi u dom. Koliko znam, sutradan su otišli do grada, pa kad su došli ljudi iz Centra nisu nikog zatekli. Popodne su se obojica vratila – priča sused.

NOVI ZAKON OD 1. AVGUSTA: Ukoliko nemate ovaj papir kazna 300.000 dinara (INFO)

Prema njegovim rečima, iz kuće se nije čula galama, koja je inače učestala zbog konstantnih svađa.

– Oko šest sati Rade je krvavih ruku došao na naša vrata i rekao: “Ubio sam sina, zovi policiju”. Kad su stigli, njima je rekao da ga je Ljuba maltretirao – zaključuje komšija i dodaje da su obojica volela da popiju, al da je za razliku od oca, sin batalio alkohol.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]