PUTUJETE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST: Amerika upozorila na opasnost od terorističkih napada na Kosovu pred Uskrs

Amerika

Foto: Tanjug/Pixabay

Kako je navedeno na sajtu Ambasade SAD u Prištini, američki državljini bi trebalo da budu oprezni tokom događaja vezanih za proslave pravoslavnog i katoličkog Uskrsa.

U upozorenju ambasade se naglašava da ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turističke lokacije, tržne centre, barove, verske objekte i druge „lake“ mete.

Oprez na navedim mestima je posebno važan, navodi se, a prenosi B92.

Amerikancima koji dolaze na Kosovo ili su već tamo savetuje se da se ne ističu u javnosti i da ne privlače pažnju na sebe, da promene rutinu kretanja kako bi postali nepredvidivi za kriminalce i teroriste i da kada se nalaze na javnom mestu obrate pažnju na izlaze u slučaju opasnosti i službe bezbednosti.

RAMUŠ HARADINAJ PRETI: Naše strpljenje nije bezgranično, branićemo „NAŠE PRAVO“!

Savetuje im se i da izbegavaju javna okupljanja i demonstracije, da budu oprezni na turističkim lokacijama i da prate lokalne medije i prate instrukcije Ambasade SAD ili najbližeg konzulata.

Upozorenje je izdato u sedu, dva dana nakon što je situacija na Kosovu uzavrela zbog hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici.


Đurića je Kosovska policija uhapšila pa “deportovala” u Beograd u ponedeljak popodne, a tokom akcije hapšenja povređeno je više od 30 Srba koji su prisustvovali akciji hapšenja Đurića.

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)