PUTINOV ČOVEK KOD VUČIĆA: Evo šta Moskva traži od Srbije

Moskva

foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je danas, u razgovoru sa zamenikom predsednika Saveta Federacije Ruske Federacije Andrejem Turčakom, uputio pozdrave predsedniku Vladimiru Putinu i istakao opredeljenje za dalji razvoj srpsko-ruskih političkih odnosa, kao i ekonomske saradnje, a na temelju strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na doslednoj i aktivnoj podršci Rusije
teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije po pitanju Kosova i Metohije, kao
i drugim državnim i nacionalnim interesima naše zemlje. On je istakao da je i
Savet Federacije potvrdio ovu podršku 13. marta usvajanjem „Saopštenja povodom dvadesetogodišnjice NATO operacije protiv Savezne Republike Jugoslavije“.

Zamenik predsednika Saveta Federacije Turčak je naglasio da će Rusija uvek biti na strani Srbije, što dokazuje i Saopštenje usvojeno u Savetu Federacije.

Dvojica sagovornika su konstatovali da je poseta predsednika Vladimira Putina u januaru ove godine bila jedan od najznačajnijih događaja za odnose Srbije i Rusije, potvrdivši postojeće međusobno poštovanje i razumevanje, kao i tradicionalne bratske i prijateljske srpsko-ruske veze.

NASER ORIĆ SE ŠETA PO ZAPADNOJ SRBIJI: Planinari kod Valjeva, pa na kafu u Užice sa pevačem Avdom Huseinovićem! (FOTO)

Oni su istakli značaj tada dogovorenih projekata sa ciljem unapređenja ekonomske saradnje, posebno u oblasti energetike i železničke infrastrukture, kao i u drugim oblastima od obostranog interesa.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)