PUTIN I OBAMA NAPRAVILI ‘DIL’: O ovome su razgovarali svetski lideri (VIDEO)

predsednici

Foto: AP/Tanjug

Putin i Obama su ocenili da su teroristički napadi u Parizu samo povećali potrebu da se konflikt u Siriji razreši što je moguće brže

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Barak Obama, složili se danas da treba uspostaviti prekid vatre u Siriji i da Ujedinjene nacije posreduju između sukobljenih strana.

Putin i Obama, na sastanku na marginama samita G20 u Antaliji, ocenili su da su teroristički napadi u Parizu samo povećali potrebu da se konflikt u Siriji razreši što je moguće brže, a Bela kuća je saopštila da je razgovor dvojice predsednika bio konstruktivan.

[adsenseyu5]

Putin i Obama razgovarali su i o situaciji u Ukrajini, dok je američki predsednik ponovio da je najvažnije u potpunosti sprovesti sve tačke Sporazuma iz Minska i kompletno povući teško naoružanje sa linije razdvajanja.

Foto: Tanjug/AP

Razgovor dvojice lidera trajao je više od 20 minuta, tokom pauze između sastanaka šefova država BRIKS-a i radnog zasedanja samita.

[adsenseyu1]

Kako se može videti na video snimku sa samita, Putin i Obama su u kuloarima zauzeli mesta u foteljama jedan naspram drugog i razgovarali u prisustvu prevodilaca, navodi Sputnjik.

Foto: Tanjug/AP

Iz Bele kuće je saopšteno da je Obama iskoristio ovu priliku i da lično izjavi saučešće Putinu zbog pada ruskog aviona u Egiptu, kada je poginulo 224 ljudi.

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov precizirao je da su strateški ciljevi Rusije i SAD u borbi protiv terorizma veoma bliski, iako postoje određene tačke razilaženja.

“Strateški ciljevi borbe sa Islamskom državom su veoma bliski, dok se po pitanju taktike mišljenja razilaze”, rekao je Ušakov.

Pogledajte video:

(Tanjug)