Putin dolazi na Srpsku novu godinu, a sa njim i VRHUNSKE BORBENE LETELICE

Putin

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, AP/Tanjug

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin dolazi u Srbiju na Srpsku novu godinu, 13. januara sledeće godine, potvrđeno je juče iz više odlično obaveštenih diplomatskih izvora.

Putin će u Beogradu, kako tvrde naši sagovornici, sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, između ostalog, potvrditi dogovor o isporuci modernih borbenih helikoptera ”Mi-35” za Vojsku Srbije.

Dvojica lidera će osim o nastavku vojno-tehničke saradnje razgovarati i o zajedničkim projektima, ruskim investicijama u Srbiji, izgradnji infrastrukturnih objekata, ali i o pronalaženju rešenja za Kosovo i stanju u Republici Srpskoj.

– Putin namerava da sa Vučićem ”overi” dogovor o isporuci četiri borbena helikoptera ”Mi-35” , ali i transportnih helikoptera ”Mi-17”. Već se podrazumeva da je Moskva za Beograd spremila posebne, specijalne uslove koji znače da će cene biti znatno niže od tržišnih – prenosi izvor.

KONTRAUDAR: Grupa moćnih država ujedinila se protiv američkih sankcija

Putinov dolazak u Srbiju juče je potvrdio ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

– Sa ambasadorom Čepurinom je dogovoreno da odmah počnu pripreme za dolazak ruskog predsednika u Beograd kako bi poseta potvrdila tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja i bratstvo dvaju naroda.

Tim povodom je najavljeno da će uskoro biti održana sednica Mešovitog međunarodnog komiteta za saradnju kako bi se pripremili konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, ali i u interesu povećanja trgovinske razmene između Srbije i Rusije i ekonomskog napretka – saopštili su iz Predsedništva Srbije.

Vojni komentator Miroslav Lazanski kaže da su helikopteri ”Mi-35” vrhunske borbene mašine i da su daleko bolji od, recimo, američkog ”blek hoka”, koji je NATO dao Hrvatima.

-Helikopteri ”Mi-35” su vrhunske borbene letelice i daleko su naprednije od ”blek hoka”. Amerikanci svojim saveznicima ne daju baš najbolju opremu, za razliku od Rusa – kaže Lazanski.

ĐUKANOVIĆ HAPSI IRINEJA U PONEDELJAK?! Srpski patrijarh ide u CG

Politikolog Aleksandar Pavić ocenjuje da je ovo odlična vest.

– On je svakako najveći prijatelj kog Srbija danas ima u svetu.

helikopter

Foto: Printscreen/youtube

Putin će ponuditi našoj državi sve ono što je Beograd spreman da prihvati, pa i više od toga. Takođe, ne bi bilo iznenađujuće da iskoristi priliku i za susret sa Dodikom, bilo u Beogradu, bilo u Banjaluci. Potencijal srpsko-ruske saradnje nije ni izbliza ispunjen, a ovo će biti još jedna prilika da se on dopuni – zaključuje Pavić.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas, Informer)