Putin dao ZELENO SVETLO: “Ukoliko se u dijalog Beograda i Prištine uključi Amerika, Rusija će se pridružiti srpskoj strani”

Vučić

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Moskvi da je dobio potvrdu ruskog predsednika Vladimira Putina da je ruska strana spremna da se uključi u dijalog Beograda i Prištine ukoliko bude pokušaja da se proširi format dijaloga i u njega se uključe SAD.

– Postigli smo neku vrstu dogovora, ako bude pokušaja i namere da se širi format učesnika i posrednika u razgovoru između Srba i Albanaca, Beograda i Prištine, ako bi Amerikanci želeli da postanu deo tog formata. Pitali smo da li bismo smeli da kažemo da bi se sa naše strane uključila Ruska Federacija i on (Putin) je potvrdno odgovorio – rekao je Vučić na sastanku sa predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvijenko.

[adsenseyu5]

Kako je Vučić rekao, ako Albanci budu želeli Amerikance u pregovorima, srpska strana će tražiti da u njima učestvuje Rusija da bi ti pregovori imali validnost.

STEPEN ALKOHOLISANOSTI: Evo koliko smete da popijete da ne biste pali na ALKO-TESTU!

– Za nas je to logično, jer Rusija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Samo tražimo ravnopravan odnos po tom pitanju. O ovome nismo mogli ranije da govorimo, jer nismo imali zeleno svetlo ruskih državnih organa. Sada imamo i možemo da govorimo o tome – zaključio je Vučić.

VUČIĆ POKLONIO PREDSEDNIKU RUSIJE PIROTSKI ĆILIM: Putin mu se dostojno revanširao (FOTO)

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]