PUTIN BRANI SRBE OD AMERIKE I ZAPADA: Ovako je Srbija uz pomoć BRATSKE RUSIJE postala NAJJAČA SVETSKA SILA! (INFO)

zastava-srbija

Foto: Flickr/Nicolas Raymond, Tanjug/AP

Posle jučerašnje sednice Saveta bezbednosti UN postalo je jasno da Srbija nije bila nikad jača u diplomatskim krugovima, a razlog je u podršci sila kao što su Rusija i Kina

Događaji koji su se juče i danas odigrali pred očima sveta, a na sednici Saveta bezbednosti UN, postalo je jasno da Srbija uživa nikad jači ugled u svetu i da ima veoma moćne saveznike u dve najjače zemlje Kini i Rusiji!

“ŽESTOKA” blokada ANTISRPSKE REZOLUCIJE Rusije i Kine: Evo kako je Lavrov zbog Srba PRETIO Velikoj Britaniji! (INFO)

Ovakva moć Beograda u diplomatskim krugovima nije zabeležena još od vremena Tita, a po prvi put su otvoreno na stranu Srba stali Rusi i Kinezi i suprostavili se Americi i Velikoj Britaniji!

Antisrpska rezolucija o Srebrenici koju je pripremila Velika Britanija naišla je juče i danas u Savetu bezbednosti na “žestoku” blokadu Rusije i Kine. Na kraju je Moskva iskoristila pravo VETA i blokirala donošenje rezolucije o Srebrenici

[adsenseyu1]

Diplomatski rat velikih sila razbuktao se u Njujorku, a kako javljaju svetske agencije, atmosfera uoči Saveta bezbednosti podsećala je na partiju pokera u kojoj su države članice iz minuta u minut “podizale ulog”.

Foto: AP/Tanjug

Tada su na scenu izašli “aduti” Srbije i to u liku Kine i Rusije, a navodno je lično predsednik Vladimir Putin naredio Sergeju Lavrovu da stavi veto na dokument iz Britanije i poručio mu da “Srbija mora biti odbranjena!”

[adsenseyu1]

– Pozicija Srbije nije nimalo laka, ali je bolja nego prethodnih dana – rekao je ministar pravde Nikola Selaković povodom neusvajanja britanske rezolucije u SB UN.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Milena Đorđević

Ministar je istakao da Srbija ima prijatelje koji zauzimaju određene principe i drže ih se.

– Ovo je za nas nešto što je veoma važno, ali ono što je najvažnije i što je istaknuto u politici premijera Aleksandra Vučića, jeste istinsko pomirenje u regionu i građenje urušenog poverenja među ljudima – rekao je Selaković.

Foto: AP/Tanjug

Ministar je dodao da bi rezolucija, da je usvojena, imala veoma teške i bolne posledice za srpski narod u Srbiji i Republici Srpskoj.

Prema njegovim rečima, narodi u regionu treba da se bave sami sobom, da sami vode računa o pomirenju, a ne da se Srbiji nameće bilo šta sa strane.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, AP

Stručnjak za međunarodno pravo Miodrag Živković kaže za Informer da je sada jasno da Srbija ima moćne saveznke među velikim silama. To je, kaže Živković, najbolja moguća spoljnopolitička vest koja je mogla da stigne u Srbiju, piše Informer.

– Podrška Kine pokazuje da je ta velesila naš strateški partner. Ovo, takođe, učvršćuje savezništvo Kine i Rusije, a ovde je očigledno dogovor bio da se Rusija manje eksponira. Nama svakako ide u prilog što imamo ovako moćne zaštitnike i što ćemo ih u buduće imati – napominje Živković.

(Telegraf.rs)