PUKLA BRUKA: Državno dobro iskoristio u lične svrhe kako bi ukrasio svoju kuću u elitnom delu Podgorice! (INFO)

Milo

Foto: Reuters

Vlasnik “ničije kuće” u elitnom delu Podgorice, vredne deset miliona evra, za koju je šira javnost saznala nakon što je biznismen Duško Knežević saopštio da je sagrađena za predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, oteo je gradsku imovinu da bi na njoj sagradio parking za sebe i svoje prijatelje, saopštila je Prava Crna Gora.

Reč je o parceli 2594/1 koja se u katastru vodi kao livada 5. klase od ukupno 4.695 metara kvadratnih. U listu nepokretnosti se može videti da je nosilac prava zapravo glavni grad Podgorica, odnosno da ta zemlja pripada svim građanima našeg grada, izjavio je generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković.

– Ipak, kao što je očigledno sve u Crnoj Gori naopako, tako je naopako kvalifikovana ova parcela. Dakle, po satelitskim snimcima se jasno vidi da se ne radi o livadi 5. klase, već o gustoj šumi koja je na ekocidan način posečena da bi se Đukanoviću napravio ogromni parking koji priliči vili od deset miliona evra – dodao je Dajković.

Uništeni čempresi i borovi svedoče da se radi o ništa manjem ekocidu od onoga u Baru. Jedina razlika između ova dva slučaja, iza koja podjednako stoje rukovodioci Demokratske partije socijalista, jeste što je u slučaju luksuzne vile ukradeno gradsko zemljište.

STIŽE BEBA: Premijerka Ana Brnabić i njena partnerka Milica USKORO POSTAJU RODITELJI (INFO)

– Sad nam je jasno da policija danonoćno štiti ovaj objekat od medija i posmatrača u momentu da se ne bi otkrio i ovaj detalj dok na podgoričkim ulicama vlada kolumbijska atmosfera – ističe Dajković.  Ukoliko to ne urade Prava Crna Gora će započeti protestna okupljanja upravo ispred “ničije vile” – zaključio je Dajković.

(Dnevne.rs /Izvor: Sputnjik/D.S.)