PRVI SNIMAK AKCIJE ROSU NA SEVERU KOSMETA: Naoružani do zuba hapse Srbe dok odjekuje jezivi zvuk sirena (VIDEO)

hapšenje

Foto: telegraf

Pripadnici specijalne jedinice ROSU započeli su svoju akciju na severu Kosova i Metohije. Kako nezvanično saznajemo, oni su do sada uhapsili sedmoricu Srba pripadnika kosovske policije.

Trojica uhapšenih su iz Kosovske Mitrovice, dvojica u Zvečanu, a jedan iz Zubinog Potoka. Nezvanično, u ovom mestu je došlo i do pucnjave.

Građane opština na severu KiM rano jutros su probudile sirene za uzbunu.

Veći broj građana se okuplja na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici, kod Spomenika Knezu Lazaru.

NAREDBA PREDSEDNIKA SRBIJE: Sve jedinice Vojske Srbije u stanju pune borbene gotovosti!

Podsećamo, na ovakvu akciju je već upozorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a jutros je naredio stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti.

– ROSU je upao na sever Kosova – od 6 časova primećeno je više kolona do zuba naoružanih šiptarskih jedinica, koje su ušle na teritoriju sve četiri opštine. Čuju se pucnji, ima i povređenih.Izvesno je da separatisti nisu samostalno izveli ovu akciju, već su imali dozvolu svojih sponzora. Predsednik Vučić je upozoravao na ovakav scenario, molili smo međunarodnu zajednicu da spreči upad kosovskih snaga, da spreči hapšenja Srba – ovo je njihova velika sramota, sramota zemalja Kvinte, koje ništa nisu preduzele da do ovoga ne dođe – rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs/Večernje novosti)