PROVOKACIJA: Grafit OVK na ulazu u zgradu Konzulata Srbije u Beču?! Naša ambasada odmah zatražila pooštrene mere bezbednosti (FOTO)

Beč

Foto: Kurir.rs

BEČ – Na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odeljenje Ambasade Srbije u Beču tokom noći nepoznata lica ispisala su grafit takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (UČK) zbog čega Ambasada traži pooštravanje mera bezbednosti srpskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Austriji.

Ambasada Republike Srbije uputila je danas verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Austrije u kojem austrijske vlasti obaveštava o grafitu terorističke organizacije kosovsko-albanskih ekstremista OVK, koji je napisan na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odeljenje Ambasade Srbije.

Ambasada je Ministarstvo pozvalo da obavesti sve nadležne institucije Austrije o ovom događaju, i da preduzmu sve mere kako bi otkrili počinioce.

Takođe Ambada zahteva i pooštravanje mera bezbednosti diplomatskih predstavništva naše zemlje u Beču, Salcburgu.

Foto: Kurir

“Ovaj događaj zasigurno ne doprinosi smanjenju tenzija i ponovnom uspostavljanju dijaloga u Briselu o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, koji je zbog serije jednostranih mera vlasti u Prištini prekinut.

Ambasada smatra, s tim u vezi, ovaj incident kao dalju provokaciju i dovođenje u opašnost diplomatskih predstavnmištva Srbije, što je suprotno Bečkoj konvenciji o diplomatsko-konzularnim odnosima”, navodi se u noti.

MOSKVA: Evo šta je potrebno da bi „TURSKI TOK“ prošao kroz Srbiju!

Državni sekretar u Ministarstvu inostranih pislova Srbije Ivica Tončev zadužen za bezbednost i kontrolu diplomatsko-konzularnih predstavništava u svetu, hitno je otputovao u Beč kako bi se na licu mesta upoznao sa situacijom na terenu.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)