PRONEVERILI MILIONE: Uhapšen beogradski biznismen Dejan Babić, većinski vlasnik preduzeća “Toza Marković” (INFO)

lisice
U akciji suzbijanja zloupotreba sa privatizacijama, pripadnici MUP-a jutros su uhapsili beogradskog biznismena Dejana Babića, većinskog vlasnika preduzeća “Toza Marković” Kikinda, ekskluzivno saznaje “Blic”.

Osim Babića, lisice su stavljene i još šest osoba zaposlenih u ovom privatizovanom preduzeću koje su oštetili za 30 miliona evra.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2006. do 2013. godine zaduživali ovo preduzeće kod banaka, a nakon što bi novac od kredita legao na račun “Toze Marković” prebacivali su ga na račune drugih Babićevih firmi po osnovu navodnih pozajmica koje nikada nisu vraćane.

Osumnjičeni su uhapšeni na području Beograda, Kikinde i Kruševca, a kako je navedeno u saopštenju MUP-a, navedenom privrednom društvu naneta je šteta u ukupnom iznosu od 2.852.010.777 dinara.

Babić je inače osim kikindskog preduzeća, vlasnik i “Žitoprodukta”, “Nautike”, “Unifarma”, “FAD”…

Do tada javnosti nepoznati biznismen pokupovao je brojne posrnule srpske gigante u postupcima privatizacije, a veruje se da je težak više stotina miliona.

Takođe su lišeni slobode odgovorna lica ”Toza Marković” AD Kikinda- R.P.(1962), I.R.(1957), M.N. (1965) iz Kikinde, S. J.(1970) iz Beograda, članovi Upravnog odbora te kompanije M.K. (1974) i P.P. (1968) iz Beograda, dok se intezivno traga za tri osobe, stoji u saopštenju MUP-a.

Time je oštećen budžet Republike Srbije u ukupnom iznosu od 117.606.874 dinara, zaključuje se u saopštenju.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Blic)

 

2 Comments on "PRONEVERILI MILIONE: Uhapšen beogradski biznismen Dejan Babić, većinski vlasnik preduzeća “Toza Marković” (INFO)"

  1. A STA JE SA AD U RESTRUKTUIRANJU ALEKSA SANTIC KOJI JE KUPIO FERERO ROSE. DIREKTORI SU POKRALI KO ZNA KOLIKO,I NIKOM NISTA.

  2. otvori oči | 11. маја 2015. at 20:58 |

    Da,kao i obično,po direktivi nekoga ne smeju se pisati puna imena i prezimena jer će se odmah videti ko su i, što je još bitnije, odakle su ti “bizmismeni”!

Comments are closed.