PRONAŠLI SMO DEKU KOJI JEDINI NIJE GLASAO ZA VUČIĆA U SVOM SELU: Razlog, potpuno neverovatan

pogled

Foto ilustracija: printskrin

Sad se živ pojedoh, zašto baš moj da bude nevažeći, priča Marković, jedini birač u prokupačkom selu čiji glas nije otišao kandidatu SNS

Jedini glasač čiji je listić nevažeći u selu Bublica nadomak Prokuplja je Miroslav Marković (82). Reč je o selu u kojem je od 92 birača čak 91 glasao za kandidata vladajuće koalicije, ali je, kako se ispostavilo, i taj poslednji glas bio namenjen Vučiću, ali je Marković pogrešio, pa je njegov listić proglašen nevažećim.

Deda Miroslav objašnjava za Kurir da je zaboravio da na glasanje ponese naočare, pa je umesto jednog zaokružio dva kandidata!

 

[adsenseyu4]

– Kako i moje komšije, i ja sam hteo da glasam za Aleksandra Vučića, ali za đavola, zaboravih naočare. Malo sam odaljio papirić, pa približio, i nisam bio siguran koga sam glaso. Pogreših, pa se ispravih, ali mi rekoše da je glas nevažeći. Sad se živ pojedoh, zašto baš moj da bude nevažeći – priča deda Miroslav.

Na njegovom listiću zaokruženi su Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj, pa komisija nije mogla da ga prizna. U selu niko ne krivi Markovića, jer je zbog godina ta greška opravdana, a predsednik ove izborne jedinice Momir Savić kaže da je Bublica još jednom potvrdila da je jedinstvena.

– Najstariji birač kod nas bio je Stanoje Jovanović sa 92 godine, a najmlađi 18-godišnji Marko Alimpijević. Ovde kod nas se glasalo maltene javno, jer nema potrebe da krijemo za koga smo. Jedino nam je SNS u poslednje vreme izlazio u susret, a planinci to umeju da cene – kaže Savić.

Da Miroslav Marković nije pogrešio, ponovila bi se prošlogodišnja priča, kad je na parlamentarnim izborima svih 86 glasača dalo podršku SNS. Selo Bublica se nalazi nadomak Žitnog Potoka i udaljeno je od Prokuplja tridesetak kilometara. Ovde pretežno živi starije domaćinstvo, ali je leti mnogo više ljudi u selu zbog Bubličkog jezera, koje je poznato po čistoj vodi i dobroj plaži.

(Dnevne.rs/Izvor:Kurir.rs)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]