PROGNOZA ZA APRIL – opet zima (INFO)

nedelja
Prema najavama meteorologa, u našoj zemlji u narednih sedam dana hladno, promenljivo oblačno i sa malo sunca

HLADNIJE i promenljivo oblačno sa malo sunca, biće danas u Srbiji. Dnevni razvoj oblaka može usloviti ponegde kratkotrajnu kišu, a u planinama povremeno sneg. Biće, ipak, malo padavina i veći deo dana preovlađivaće suvo vreme. Minimalne temperature od jedan do pet, a maksimalne od osam do 12 stepeni Celzijusovih. U subotu će biti malo toplije, a iduće nedelje hladno za početak aprila, sa povremenom kišom u nižim predelima i snegom na planinama.

Kako meteorolozi kažu, vrlo promenljivo vreme sa “martovskim temperaturama” će potrajati do sredine aprila, kada sledi postepeno otopljavanje, a pravo prolećno vreme sledi u drugoj polovini meseca.

U subotu ujutru ponegde će biti slab mraz, a tokom dana malo toplije u odnosu na petak, krajem dana na severu se očekuje kiša koja se u noći ka nedelji premešta ka jugu na ostale krajeve. U nedelju zahlađenje sa kišom, a u planinama iznad 1.000 metara sa snegom. Iduće sedmice hladnije od proseka za prvu dekadu aprila sa povremenom kišom, a na planinama sa snegom.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(novosti)