PRIŠTINA OŠTRO “Gazeta ekspres”: Haradinaj odbio ponudu EU (INFO)

Kosovo

SAVET ADVOKATA TOME FILE: “Ako neko uđe, pucaj i ne pitaj zašto je ušao!Lakše ću te izvaditi iz zatvora nego sa groblja!”

Kosovska vlada verovatno neće prahvatiti ponudu koju su zvaničnici iz Brisela uputili u pismu Ramušu Haradinaju kako bi Priština ukinula takse za proizvode iz centralne Srbije, piše “Gazeta ekspres”.

List navodi da će Federiki Mogerini pisani odgovor biti poslat sutra, ali se navodi da sadržaj onoga što će Haradinaj uputiti “neće biti drugačijeg stava od onog koji već znaju svi građani Kosova”.

Šef kabineta Ramuša Haradinaja Avni Arifi potvrdio je za “Gazetu ekspres” da je kosovska vlada dobila pismo iz Brisela i da će premijer odgovoriti sutra.

“Pismo ne sadrži ni jedan red sa nekim stavom koji već nije poznat građanima Kosova. Sve pozicije Vlade poznate su građanima”, rekao je Arifi.

Na osnovu ove izjave po svoj prilici Mogerini će sa drugim komesarima EU dobiti negativan odgovor, ocenjuje list.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malstrom i komesar za evrospku susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han uputili su zajedničko pismo kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju u kojem mu nude rešenje problema vezanog za takse za robu iz Srbije.

HAŠIM TAČI POSLAO BRUTALNU PORUKU CELOM SVETU: “Ovo je kraj tamne strane “srpskog genocida na Kosovu”, odluka o vojsci je NEPROVATNA (INFO)

Navodi se da iz EU, između ostalog, predlažu da se odrednica “UNMIK” u CEFTA sporazumu zameni odrednicom “Kosovo*” (Kosovo sa zvezdicom), a zauzvrat traže da prištinske vlasti, u znak dobre volje, pre sutrašnjeg sastanka Saveta za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) u Briselu, privremeno suspenduju primenu odluke o taksama na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.

(Dnevne.rs /Blic /Izvor: Tanjug)