PRETNJE I PSOVKE ZBOG SNIMANJA SPOTA: Raširili albansku zastavu ispred crkve na Kosovu, pa provocirali Srbe (FOTO)

Orahovac

Foto: telegraf.rs

Grupa od petnaestak albanskih mladića i devojaka obučenih u nacionalnu nošnju i sa zastavom Albanije, prošetala je danas glavnom ulicom, u srpskom delu Orahovca, pokušavajući da ispred crkve Uspenja Presvete Bogorodice snimi muzički spot. Srbi iz Orahovca su ih sprečili u tome, a Albanci su se uz psovke i pretnje upućene Srbima razišli.

Kolonu od petnaestak Albanaca predvodio je mladić koji je nosio zastavu Albanije, posvedočili su za portal GračanicaOnlajn meštani srpskog dela Orahovca.

BEZ DLAKE NA JEZIKU: Novak odgovorio na kritike zbog podrške hrvatskoj reprezentaciji!

– Grupa mladića i devojaka je sa ekipom snimatelja, koji su imači čak i dron, došla je u nekoliko automobila, a potom su od Srba zahtevali da sklone svoje automobile, koji su bili parkirani na trgu ispred crkve obrazloživši da tu nameravaju da snimaju muzički spot. Rekli su da su ovu lokaciju odabrali, jer se u ovom delu grada nalaze najstarije građevine – kažu orahovački Srbi.

Foto: Telegraf

– I ranije su Albanci dolazili i slikali se ovde na trgu, u našem delu grada, i to nam nije smetalo, ali danas nas je isprovociralo što su razvili albansku zastavu – pričaju Srbi iz Orahovca, čija imena zbog bezbenosti ne navodimo.

Isprovocirni razvijanjem zastave Albanije, grupa Srba je uz povike “Srbija! Srbija!”, sprečila ekipu da snima muzički spot. Bilo je i međusobnih psovki i vređanja, kao i odgovora sa albanske strane da Kosovo nije Srbija, pričaju meštani.

Oni navode da se među Albancima iz Orahovca, koji su hteli da snime muzički spot, nalazio i čovek koji radi na naplati struje u kompaniji KEDS i koji je zapretio Srbima kako će ga “dobro zapamtiti”, kada budu sišli u južni deo grada da plate dug za struju.

Foto: Telegraf

– Ukoliko su hteli da snimaju spot imali su mnogo lokacija u gradu. Nije im ovo prvi put da to rade obučeni u albansku nošnju i sa zastavom Albanije ispred pravoslavnog hrama. Znači namera im je bila da nas provociraju, a to posebno čine kada se vrate ovi njihovi iz inostranstva – kaže jedan od Srba iz Orahovca.

„BRANIĆU TEMELJE CRKVI DOK SAM ŽIV“: On je Srbin koji je u Ulcinju sam skočio protiv Albanaca (FOTO) (VIDEO)

U Srpskom delu Orahovca dana živi blizu 300 Srba koji su uglavnom koncentrisani u severnom delu grada oko pravoslavne crkve.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/ Izvor: gracanicaonline.info)