PRETI MU ZATVOR U HRVATSKOJ: Fotkao selfi sa KOKARDOM NA GLAVI, na slici je i hrvatski policajac!

Hrvatska

Foto: Fejsbuk

Zbog fotografije na kojoj nosi kokardu, 24-godišnji N.U. iz osječkog prigradskog naselja Tenja prijavljen je zbog kršenja javnog reda i mira.

Mladić je, naime, napravio “selfi” na čijoj je pozadini još devet muškaraca, a među njima je i hrvatski policajac. Prema nezvaničnim informacijama reč je o D.S., zaposlenom u II Policijskoj stanici Osijek. On će zbog sporne fotografije završiti na disciplinskom postupku.

– Oni su, kako smo čuli, na pravoslavni badnjak išli po hrast u Silašku šumu, i tada je nastala ta fotografija. Neko ju je objavio na Fejsbuku, a iako je u međuvremenu skinuta, proširila se. Ogorčeni smo, pogotovo jer je na fotografiji i policajac. Tenja je teško stradala u ratu, još tražimo nestale – priča jedan meštanin.

Policija je sprovela kriminalističko istraživanje “povodom objave fotografije na kojoj jedna muška osoba na kapi nosi neprimereni simbol”.

RUSIJA POZIVA SVET NA UJEDINJENJE: Suprotstavimo se američkom DIVLJANJU!

– Radi se o 24-godišnjaku, protiv kojeg je podnesen optužni predlog, pa je priveden prekršajnom sudu. Pošto je utvrđeno da se na fotografiji nalazi i policijski službenik PU osječko-baranjske, načelnik će protiv njega podneti zahtev za pokretanje disciplinskog postupka zbog postojanja sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti – rekli su iz policije.

Mladiću preti i 30 dana zatvora. Kako tvrdi njegova porodica, trenutno je u Nemačkoj, gde živi i radi.

– Ne znamo ništa o fotografiji. Nije nam dolazila policija – kaže njegov deda.

Na pitanje da li mu je unuk bio u šumi kraj Silaša na Badnjak, odgovorio je kako “ima 24 godine, pa ga on ne kontroliše gde ide”.

Reagovao je i Ivan Anušić iz HDZ-a.

RADOŠ BAJIĆ: Da li je artiljerija po “Nemanjićima” zapravo napad na fotelju generalnog direktora RTS-a? Živi bili pa videli..

– Pod kokardom su nanesena najveća zla hrvatskom narodu, pobijeno je 15.000 ljudi, a najveća su se stradanja zbila upravo u istočnoj Hrvatskoj. Kao što se na koncertima sankcionišu majice sa znakom “U”, što podržavam, očekujem da se sankcionira i nošenje kokarde. Sramota je što je na toj fotografiji hrvatski policajac. Voleo bih da čujem i kako Milorad Pupovac komentariše tu fotografiju i čoveka koji je hrvatski policajac – rekao je Anušić.

SKOČILA SA 11. SPRATA DA BI SAČUVALA SVOJU ČAST: Ovoj devojci je Zdravko Čolić posvetio pesmu “Ona spava”

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Večernji list)