PRETHODNICA: Ruski specijalci na tajnom zadatku u Srbiji 12 januara!

vojska

Foto: printscreen/youtube

Ruski obaveštajci i lično obezbeđenje Vladimira Putina dolaze u Srbiju 12. januara kako bi pripremili teren za posetu ruskog lidera, koja je zakazana za 17. januar.

Prema informacijama izvora, Putinova “prethodnica” stiže pet dana uoči posete kako bi “snimila” teren, ali i kako bi se utvrdio precizan plan posete.

– Prethodnicu ruskog predsednika čine predstavnici protokola, službe za odnose sa medijima i članovi ličnog obezbeđenja. Ovo ne treba da čudi, jer je moguće da će Putin i Vučić obići neka mesta van Beograda, koja se naslanjaju na trasu kojom su prošle kolone srpskih izbeglica 1995. godine tokom zločinačke akcije “Oluja” – prenosi izvor.

I dok juče niko u vrhu države nije želeo zvanično da komentariše ove navode, šef Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić ocenjuje da je ova Putinova poseta značajnija od svih prethodnih.

ZABRANJENA POSLEDNJA EPIZODA! TV Prva se oglasila povodom neemitovanja poslednje emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem”

– Glavne teme biće jačanje vojne i ekonomske saradnje, sa posebnim akcentom na energetiku i vojnu industriju. Osim toga, razgovaraće se o konkretnim merama koje Rusija može da ponudi Srbiji u odbrani međunarodnog prava i nacionalnih interesa na Kosovu – naglašava Miletić.

Politikolog Aleksandar Pavić smatra da će glavne teme biti vojna saradnja i pitanje Kosova.

– Ako bi zaista išli trasom sličnoj izbegličkoj, to bi bila ruska poruka Hrvatskoj, koja je pokazala da je spremna da se upregne u antirusku politiku SAD, pričajući o reintegraciji Donbasa po genocidnom modelu “Oluje” – zaključuje Pavić.

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Informer)