PRETE OBRUŠAVANJEM AMERIKE NA NAS! ”Ko neće podelu Kosova i Metohije – zažaliće”

Srbija

Foto-ilustracija: Telegraf, Printskrin: Google Maps

Onaj ko ne bude prihvatio podelu ili razgraničenje Kosova, grdno će zažaliti, Amerika će se obrušiti na njega, to je poruka koju je srpskim zvaničnicima preneo pomoćnik zamenika američkog državnog sekretara za Evropu i Aziju Metju Palmer, piše “Srpski telegraf” u izdanju od petka pozivajući se na neimenovani izvor, i ističe da je Palmer istu poruku preneo i Prištini.

“Amerika podržava napore predsednika Aleksandra Vučića da se status južne pokrajine reši razgraničenjem, a oni koji zagovaraju zamrznuti konflikt, koji na sve načine sapliću dijalog i dogovor, bilo da sede kao opozicija u Beogradu ili su deo vlasti u Prištini, moraju da računaju da time guraju prst u oko Vašingtonu i da Amerika po tom pitanju nikome neće gledati kroz prste”, naveo je neimenovani izvor lista.

Prema rečima tog izvora, “Palmer je doneo poruku Vašingtona koja je vrlo jasna: kosovsko pitanje mora što pre da se reši, dosta je bilo odugovlačenja.”

“Hašimu Tačiju, ali i ostalim prištinskim liderima, poručujemo – čeka vas pakao. Sada postoji šansa da se postigne dogovor, dosta je bilo odugovlačenja, izbegavanja dogovora… Razgraničenje je u interesu obe strane, ali i regiona, koji će rešavanjem tog problema osigurati mir, ali i otvoriti šansu za evropski put celom zapadnom Balkanu”, preneo je Palmer, kaže taj izvor.

SMEJALI STE SE LJUDIMA KOJI SE BIJU ZA PILIĆE U LIDLU, ALI POSLE OVOGA ĆETE SE DOBRO ZAMISLITI (FOTO)

Kako se navodi, on dodaje da Amerika ne želi da Srbija odustane od dogovora, “ali ni da Beograd, kao što to neki misle u Beogradu i Prištini, bude strana koja će i ovog puta biti ta koja sve gubi”.

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su za Srbiju mir i stabilnost od ključne važnosti i da ostaje čvrsto posvećena postizanju kompromisnog rešenja s Prištinom.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, u razgovoru sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metjuom Palmerom, ona je podsetila da je Beograd ispunio sve svoje obaveze koje proističu iz Briselskog sporazuma, a da Priština nije ispunila ni jednu.

Palmer je naglasio da SAD čvrsto veruju da je za očuvanje mira i stabilnosti u regionu neophodna saradnja i istakao značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kako bi se došlo do tog cilja.

ISPOVEST SVEDOKA O ŽUTOJ KUĆI: “Rekli su nam da ih ne maltretiramo, na šta sam se iznenadio”

U razgovoru koji je bio posvećen bilateralnim odnosima, aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i regionu, kao i o daljem napretku ekonomske saradnje, sagovornici su se složili da na ekonomskom planu postoji veliki potencijal za dalji razvoj saradnje dve zemlje, čemu u prilog ide i nedavno potpisani Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture, koji ima za cilj da unapredi uslove saradnje u toj oblasti.

Albanci

Foto: AP/Visar Kryeziu

Ana Brnabić ocenila je da su rezultati reformi sprovedenih u oblasti ekonomije i pravosuđa u Srbiji pokazatelj posvećenosti Vlade Srbije da dalje radi na unapređenju uslova poslovanja, što je snažan podsticaj za dolazak američkih i drugih kompanija i garanciju da će raditi u predvidivom i podsticajnom poslovnom okruženju, dodaje se u saopštenju.

(Dnevne.rs/izvor: tanjug)