PRESTIŽNO DRUŠTVO: Premijerka Srbije se našla na Forbsovoj listi NAJMOĆNIJIH ŽENA!

premijerka

Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Na listi američkog bizins magazina “Forbs” 22 najmoćnije žene u politici na 21. mestu našla se srpska premijerka Ana Brnabić.

Prva tri mesta zauzele su kao i na listi najmoćnijih žena na svetu nemačka kancelarka Angela Merkel, britanska premijerka Tereza Mej i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard.

Na petom mestu se nalazi britanska kraljica Elizabeta II, na šestom savetnica Bele kuće Ivanka Tramp, na 13. mestu se nalazi hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, a na 17. visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

RODITELJI, PAŽNJA! JEDNOGODIŠNJA DEVOJČICA IZ VRČINA PREMINULA ZBOG “SIDS”!? Evo koji su uzroci i kako da ga sprečite!

Listu 100 najmoćnijih žena sveta u svim oblastima pored Merkelove koja je izabrana za najmoćinju ženu osmu godinu zaredom i našla se na njoj 13. put, čine Tereza Mej kao druga i Kristin Lagard kao treća.

kancelarka

Foto: REUTERS/Ralph Orlowski

Tu su i izvršne direktorke pojedinih korporacija poput Meri Bare izvršne direktorke “Dženeral motorsa” na četvrtom mestu, Abigejl Džonson izvršne direktorke “Fajdeliti investments” na petom mestu, Melinde Gejts kopredsedavajuće “Fondacije Bil i Melinda Gejts” na šestom mestu, Suzan Vojsiski, izvršne direktorke “Jutjuba” na sedmom mestu, zatim Ane Botin predsedavajuće “Banko Santander” na osmom mestu, Merilin Hjuson izvršne direktorke “Lokhid Martina” na devetom mestu i Ðine Romiti izvršne direktorke IBM na 10. poziciji.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)