PREMIJERKA U NJUJORKU: Članstvo u Evropskoj uniji je ključni spoljnopolitički cilj Srbije

premijerka

Foto: beta

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas u Njujorku, u okviru zasedanja Generalne skupštine UN, sa holandskim premijerom Markom Ruteom, sa kojim je razgovarala o dijalogu Beograda i Prištine i članstvu u EU kao ključnom spoljnopolitičkom cilju Srbije.

Predsednica Vlade istakla je da je Srbija posvećena nastavku dijaloga, kako bi se došlo do rešenja koje je prihvatljivo za obe strane.

– Članstvo u Evropskoj uniji je ključni spoljnopolitički cilj Srbije –  naglasila je Brnabić i podvukla da nemamo plan B kada je reč o članstvu u EU.

ALEKSANDAR VUČIĆ: Najbrutalnije mešanje ZAPADNIH SILA u izbore u Republici Srpskoj

Premijerka je dodala da članstvo u Evropskoj uniji nije cilj sam za sebe, već da su za građane naše zemlje važne pre svega reforme koje sprovodimo na putu do punopravnog članstva u EU.

Predsednica Vlade upoznala je holandskog premijera sa najvažnijim rezultatima ekonomskih reformi u Srbiji.

– U prvoj polovini ove godine rast BDP-a bio je 4,8 odsto što je u vrhu među evropskim zemljama –  istakla je Brnabić i dodala da je cilj Vlade dugoročno održiv ekonomski rast, zasnovan na kreiranju dodate vrednosti i na inovacijama.

Brnabić i Rute razgovarali su i o reformama koje Srbija sprovodi u oblasti vladavine prava i pravosuđa.

ALEKSANDAR VULIN: Mitrović se bori da preživi, Đilas je oteo od dece Pionirski grad?!

Premijerka je istakla da je o tim temama, kao i o Kosovu i Metohiji, razgovarala sa predstavnicima organizacija civilnog društva i da je posvećena daljem negovanju dijaloga Vlade i tog sektora.

Predsednica Vlade je rekla da smatra da u Srbiji postoji sloboda medija, a da je ona uvek otvorena za razgovar sa onima koji se sa tim ne slažu.

– Uspostavili smo dijalog i redovne sastanke sa predstavnicima medijskih i novinarskih udrženja koje vodi moj kabinet, razgovaramo o raznim temama i smatram da je veoma važno da nastavimo da negujemo dijalog – naglasila je Brnabić, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

(Dnevne.rs/Izvor: Agencije)